1–7 iš 7
Viena seniausių ir labiausiai gerbiamų Australijos vyno apeliacijų, kur susilieja klimato šiluma, terroir įvairovė ir jau du šimtmečius gyvuojančios vyndarystės tradicijos. Hunterio slėnis išsiskiria tuo, kad vynmedžiai čia bręsta ne tipiniame kaitrios saulės peizaže, o subtiliame subtropinio klimato ir jūrinių vėjų balanse. Nors vasaros gali būti karštos ir drėgnos, Ramiojo vandenyno brizas bei dažnas debesuotumas sušvelnina karščius ir padeda išlaikyti vynuogių aromatų švarumą.
Terroir čia ne mažiau įvairus: smėlingi ir priemolio dirvožemiai žemumose puikiai tinka ‘Semillon’, o molio bei vulkaninės kilmės dirvožemiai šlaituose leidžia atsiskleisti ‘Shiraz’ subtilumui. Regiono kalvota geografija, šlaitai ir vidutinių aukštumų zonos bei vėsesnės naktys leidžia atsiskleisti rūgšties ir natūralių aromatų kompleksiškumui.
Hunter Valley labiausiai žinomas dėl dviejų pagrindinių veislių. ‘Semillon’, dažnai vadinamas baltųjų vynų karaliumi, čia įgauna unikalų stilių: jaunas jis būna citrusiškas, lengvas, skaidrus, o bręsdamas butelyje per dešimtmečius transformuojasi į medaus, žolelių, kreidos ir minerališkumo kupiną, neįtikėtinai kompleksišką vyną. ‘Shiraz’ šiame regione yra visiška priešingybė agresyviems, sunkiems Australijos raudoniesiems: Hunterio išraiška subtili, aromatinga, prieskoniška, su minkštais taninais ir elegantišku, neperkrautu profiliu kartais primenančiu pietinės Ronos stilių, bet su savitu vietos charakteriu.
Skaityti daugiauBaltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Baltasis sausas
Baltasis sausas
Raudonasis sausas
Raudonasis sausas
Regiono istorija prasidėjo XIX amžiaus pradžioje, kai pirmosios vynuogės buvo sodinamos dar kolonijiniu laikotarpiu. Per du šimtmečius Hunter Valley tapo kultūrine vyno meistrystės ašimi regionu, kur susitinka tradicinės šeimos vyninės, senoviniai vynmedžiai ir ambicingos naujosios kartos vyno meistrai. Tai vieta, kur vynas nėra tik gėrimas, o istorijos, klimato, žmogaus ir žemės bendras kūrinys.
Hunter Valley išlieka išskirtinis dėl retai sutinkamo derinio: šiltas klimatas, bet išsaugota rūgštis; intensyvus vaisiškumas, bet išlaikyta elegancija; istorija, bet kartu moderni vyno kultūra. Tai regionas, kurio vynai pasižymi skaidriu aromatiniu profiliu, struktūriška pusiausvyra ir ilgaamžiškumu savybėmis, kurios pelnė jam vietą tarp svarbiausių Naujojo pasaulio vyno regionų.