Raudonasis
Vynas „De Martino Vigno“ – duoklė senosioms Maulės slėnio vyndarystės tradicijoms. Šiam vynui uogos skinamos nuo 70 metų senumo 'Carignan' vynmedžių, augančių La Aguados vynuogyne. Vynuogių amžius bei jų auginimas nelaistant lemia itin mažą vynuogių derlingumą ir itin koncentruotą uogų aromatą bei skonį.
24 mėnesius brandintas senose ąžuolo statinėse, vynas pasižymi intensyviu ir kompleksišku aromatu, kuriame skleidžiasi miško uogų, vytintos mėsos, odos, medžio žievės bei saldžių prieskonių aromatai. Burnoje vynas sausas, sodraus kūno, kuriame juntam gaivumo pojūtį suteikianti rūgštis, galingesni nei įprastai taninai ir ryškus, ilgai išliekantis poskonio.
Patiekti 16–18 °C temperatūros prie laukinės paukštienos ar žvėrienos patiekalų, mėsos troškinių ar vidutinio kietumo sūrių.
Single Vineyard la Aguada is no longer mentioned on the label of the 2016 Vigno, which is also part of the Old Vines series. This wine is nothing short of spectacular, with a complex nose intermixing aromas of smoked bacon, wild flowers and berries, earth and tree bark, in a rare combination of power and elegance that takes them to a completely different profile than the rest of the Vigno association. Other than the intoxicating nose, the palate also reveals strong minerality and the austere and serious tannins from the granite soils. This is not only among the best Vigno bottlings, it's also one of the finest wines from Chile. This Carignan-based field blend matured in 5,000-liter oak foudres for 24 months. It has to be the finest year for the De Martino Vigno, very varietal, pure, precise, elegant and powerful.
(One of the wines that) give meaning to the VIGNO association that is putting Maule Carignan on the map.
„De Martino“ vyndarių tikslas – sukurti vyną, atspindintį vietinį terroir ir parodyti Čilės regionų įvairovę. Todėl „De Martino" vyndariai nuolat keliauja po skirtingas Čilės vietoves, ieškodami unikalių plotų individualaus, išskirtinio vyno gamybai. Jų norai ambicingi – įrodyti pasauliui, kad Čilėje gali būti daromas aukščiausios kokybės ir kategorijos vynas. Vyninės daromi vynai turi nemažai europietiškam vynui būdingų bruožų - jiems būdinga gaivi rūgštis, vaisiškų bei žemiškų natų dermė aromate bei skonyje, Naujojo Pasaulio vynams neįprastas minerališkumas. Siekdami parodyti Čilės išskirtinumą „De Martino“ tapo vienais geriausių Carmenere vynuogės specialistų ir pirmuoju gamintoju ėmusiu eksportuoti šios vynuogės vynus į užsienio šalis. Šiuo metu vyninė yra itin aukštai vertinama vyno kritikų bei mėgėjų, o jos daromi atskirų vynuogynų vynai patenka tarp geriausiai vertinamų vynų Čilėje. http://www.demartino.cl/