Vilnius

  • Stumbrų g. 15, Vilnius
  • +370 5 213 8431
  • stumbrai@vynoklubas.lt
  • I-V 10:00 - 20:00 VI 10:00 - 18:00
  • Rodyti žemėlapyje

Klaipėda

  • Liepų g. 20, Klaipėda
  • +37046219675
  • klaipeda@vynoklubas.lt
  • I-V 11:00 - 19:00 VI 11:00 - 17:00
  • Rodyti žemėlapyje
  • EKO
Podere il Carnasciale Ottantadue Val d'Arno di Sopra DOC 2022

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Raudonasis sausas

Podere il Carnasciale Ottantadue Val d'Arno di Sopra DOC 2022

43,00

Aprašymas

Mėgstantiems elegantišką ir autentišką „Sangiovese“ vyno išraišką, „Podere Il Carnasciale Ottantadue Valdarno di Sopra DOC 2022“ bus puikus atradimas. Šis vynas pasižymi gryna, terroir išraiška. Jis daromas taikant ekologinio ūkininkavimo ir natūralios vyndarystės praktikas.

Šis beveik permatomas „Sangiovese“ vynas taurėje pasižymi ryškiais laukinių braškių ir miško uogų aromatais. Mėgaukitės lieknesniu ir žavingesniu vynu, skirtu tiems, kurie vertina tikrą „Sangiovese“ vyno gylį ir kompleksiškumą.

Vynuogės renkamos iš kordonu formuojamų vynmedžių, pasodintų 5600 vynmedžių/ha tankiu molingose ir kalkingose dirvose. Vynuogynas prižiūrimas taikant ekologinio ūkininkavimo praktikąRankinis derliaus nuėmimas atliekamas su mažomis 20 kg dėžėmis, rūšiuojama tiesiai vynuogyne, o į vyninę transportuojama šaldytuvuose, kad būtų išsaugotas vaisių vientisumas.

Rūsyje vynas fermentuojamas natūralia, spontaniška alkoholio ir malolaktine fermentacija nerūdijančio plieno ir cemento talpyklose, leidžiančiomis terroir atsiskleisti visu grožiu. Po to vynas 14 mėnesių brandinamas nerūdijančio plieno talpyklose ir dar 3 mėnesius butelyje.

Patiekimas

Tiekti 16-18°C prie jautienos kepsnio, brandintų sūrių ir šaltų mėsos užkandžių.

Apie gamintoją

Tikra retenybė iš Toskanos – „Podere Il Carnasciale“ ir legendinė 'Caberlot' vynuogė

Vyno pasaulyje retai pasitaiko istorijų, kurios tokios autentiškos ir išskirtinės kaip „Podere Il Carnasciale“. Ragosky šeimos įkurtas ūkis įsikūręs atokioje Chianti regiono Valdarno kalvų papėdėje, o jo istorija neatsiejama nuo unikalios vynuogių veislės – 'Caberlot'.

Vyninę su meile ir atsidavimu prižiūri Beatina Rogosky kartu su sūnumi Moritzu, o vyno kūrime glaudžiai bendradarbiauja su ilgamečiu vyndariu Peteriu Schillingu.

Unikali vynuogė, unikalus ūkis

'Caberlot' yra vienintelė tokia vynuogė pasaulyje – genetiškai ir skonio profiliu artima tiek „Cabernet Franc“, tiek „Merlot“. Nors veislė atrasta atsitiktinai, ji tapo išskirtiniu simboliu to, ką gali sukurti gamta ir žmogaus pagarba jai.

Ūkyje taikomi ekologiškos vynuogininkystės principai: nenaudojamos cheminės trąšos, herbicidai ar pesticidai, visi darbai – nuo genėjimo iki derliaus nuėmimo – atliekami rankomis. Kiekvienas vynuogynas ir net kiekviena derliaus diena vinifikuojama atskirai, taip išsaugant unikalų kiekvieno mikroterroir charakterį. Vyno gamyboje naudojama tik minimali sulfitų dozė.

Vyno stilius ir filosofija

„Il Carnasciale“ vynai – gilūs, rafinuoti ir itin reti. Kiekvienas jų – tai lėtos brandos, kruopščios selekcijos ir jautraus meistriškumo rezultatas. Jie pasižymi raudonųjų uogų, žolelių, šokolado, ąžuolo ir irisų aromatais bei subtilia tekstūra, atspindinčia terroir ir žmogaus viziją.

Kolekcininkų paslaptis

Šiandien „Podere Il Carnasciale“ – tai ne tik vyninė, bet ir legenda, kurią žino tik nedaugelis, bet vertina kiekvienas, ieškantis autentiškumo, gilumo ir unikalumo taurėje. Tai vynas, kuris puikiai tiks ne tik išskirtinėms progoms, bet ir rafinuotam kolekcininko rūsiui.

Podere Il Carnasciale

Podere Il Carnasciale

Italija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti