Klasikinė, jauna grapa, pagaminta iš vietinių raudonųjų vynuogių veislių išspaudų.
Aromate juntami skrudintos medienos, vanilės, kakavos, kavos, žalio obuolių, slyvų, hortenzijos kvapai. Stipri, harmoninga.
Tiekti 10 - 15 °C temperatūros kaip digestyvą. Grappa, taip pat, dažnai naudojama ir "rasentin" rituale, kurio metu keliais lašais grapos "išvalomas" puodelis, kuriame ką tik gėrete kavą. Šiltame puodelyje lėtai sukite įpiltą grapą, kad ji ištirpintų truputį likusio cukraus, pieno ar kavos putą, ir tuomet mėgaukitės itališku ritualu.
1898m. šiaudinių skrybėlių gamintoją GioBattą aistra grapai privertė pasigaminti mažą distiliatorių ir eiti per pažįstamus vyndarius distiliuojant po vyno spaudimo likusią vynuogių masę. Šį jo hobį perėmė jo vaikai, vaikaičiai. Giobattos vaikaitis Jacopo Poli's šiandien gamina vieną iš geriausių Italijoje grapų. Įspūdingoje distiliarinėje laikomasi penkių pagrindinių principų. Pirma, naudojama tik šviežia ir sveika žaliava, jos atvežama vienai dienai ir tik toks kiekis, kokį gali perdirbti turima įranga. Antra, žaliava distiliuojama iškart, nelaikoma. Trečia, naudojami seniausi istoriniai distiliatoriai. Ketvirta, dirbama be perstojo ir aistringai. Penkta, gerbiamas produktas bei vartotojas. Šie principai padeda Jacopo Poli'o šeimai pagaminti nuostabaus gėlių, prieskonių, vaisių aromato ir švelnaus, elegantiško ar intensyvesnio, rupesnio skonio grapas bei likerius, kurie pripažįstami daugelyje pasaulio šalių, bei puikuojasi garsiausių restoranų meniu.