Raudonasis sausas
Aukštai Côte de Beaune įsitaisęs, siauras ir nuožulnus vynuogynas. Šios vietovės reljefas labai kalkingas. Šlaituose nusėdęs baltasis Aargau kalkakmenis – lengvas ir kreidinis, o apačioje kalkakmenis akmenuotas, geležingas ir rausvas. Šio vyno aromatai atsiskleidžia per slyvų uogienės, prieskonių ir įvairių gėlių niuansus, ypač žibuoklių. Burną apgaubiantis, vidutinio svorio vynas kontrastuoja su tvirtu ir griežtu poskoniu labiausiai pasižyminčiu sunokusiomis braškėmis. Vyną rekomenduojama brandinti bent aštuonerius metus.
Tiekti 16-18° prie brandintų sūrių, ėriuko kepenų ir inkstų su medumi glazūruotais svogūnais arba Wok daržovių.
Armand Heitz, įsikūręs Chassagne-Montrachet, į Burgundijos vyno sceną įžengė tik 2013 metais. Po dvejų metų eksperimentų, įtvirtindamas savo įgytas žinias studijuojant Šveicarijoje, jis perėmė istorinius šeimos vynuogynus, kurie ilgus metus buvo išnuomoti „Maison Drouhin“. Vynuogynus Armand perėmė palaipsniui, o kartu su ilgamečiu „Domaine Leflaive“ enologu Ludovic Pierrot išsikėlė tikslą kurti aromatingą ir ekspresyvų Burgundijos vyną, atskleidžiantį unikalų terroir pagal klasikinės vyndarystės tradicijas.
Pačiam Armand Heitz Burgundijos vyno idealas yra elitiniai „Domaine Leflaive“ ir „Domaine Ramonet“, kurių pramintu keliu jis ir eina. Vyndarys propaguoja draugišką gamtai biodinaminę vyndarystę, mažą derlingumą, nuosaikų ąžuolo statinių naudojimą (15–25 % naujo ąžuolo) ir terroir atskleidimą.
Vyno stilius
Armand Heitz vynas yra ekspresyvus, išskirtinio balanso, malonus tiek išleidus, tiek subrendęs, puikiai atskleidžiantis savo kilmės vynuogyną.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, įsigyti dar nuo 1857 metų. Tarp jų išsiskiria:
Juos papildo ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Chassagne, Meursault ir Pommard vynuogynai.
Brandinimas ir gėrimo laikotarpis
Vienas didžiausių Armand Heitz vyno privalumų – jo stilius leidžia mėgautis vynais dar jaunystėje. Jie yra puikiai subalansuoti ir skanūs iš karto, tačiau kartu turi potencialą sėkmingai bręsti ir tobulėti laikui bėgant.