Raudonasis sausas
2018-ųjų palankios gamtinės sąlygos, suteikė vynui daug kvapų ir energiją, puikų grynumą ir balansą. Vyno rūgštingumas yra akivaizdus, bet gerai integruotas į storą vyno tekstūros sodrumą. Vynas atsidaro lėtai ir tyliai su nuostabiu subtilių gėlių natų pliūpsniu, kuris atsiranda poskonyje.
Vynmedžių amžius iš kurių gaminama „Annata“- 10 /25 metai.Vynas 36 mėnesius laikytas Slavonijos ąžuolo statinėse kvepia vyšniomis, džiovintomis figomis, kakava, gervuogėmis, džiovintais žiedlapiais, tabaku.
Ilgas vyno brandinimo potencialas.
Patiekti 18 °C temperatūros prie žvėrienos patiekalų, jautienos didkepsnių.
Itin retas atvejis, kai galima atsekti vyno kilmę iki vieno konkretaus žmogaus, nes „Brunello di Montalcino“ atsirado būtent Ferruccio Biondi-Santi’o dėka, o jį išgarsino Biondi-Santi’ų šeimą. Dabar jau septintoji vyndarių šeimos karta gamina vyną, garsėjantį savo elegancija ir nepaprastu ilgaamžiškumu. Montalčino centre įsikūrusi ir 25 ha vynuogynų turinti „Biondi Santi“ vyninė laikosi tradicinių, daugiau nei šimtmečio senumo vyndarystės būdų. 1888 m. Ferruccias Biondi-Santis, remdamasis „Barolo“ pavyzdžiu, sukūrė „Brunello di Montalcino“. Tai buvo revoliucija, nes likusioje Toskanos dalyje joks vynas nebuvo gaminamas iš vienos vynuogių veislės. Tobulo stiliaus ir elegancijos vynas seniai įsitvirtinęs kolekcininkų radaruose. Šiuo metu vyninei vadovauja Jacopas Biondi-Santis, Ferrucio proproanūkis. Dauguma „Brunello di Montalcino“ apeliacijos vynuogynų užsodinti būtent iš „Biondi-Santi“ paimtais ‘Sangiovese Grosso‘ vynuogių klonais. Derlius nurenkamas gana anksti. Vyndarystėje dominuoja ilga maceracija: „Brunello“ fermentuojamas plieno talpose, o Riserva – ąžuolo. Vėliau vynai brandinami didelėse ąžuolinėse statinėse. "Biondi-Santi – tai itališko vyno Rolls Royce!" – Gambero Rosso