Raudonasis sausas
Clos Apalta Colchagua Valley 2021 – tai tikras Čilės vyndarystės šedevras, vieno garsiausių vyno kritikų Jameso Sucklingo įvertintas 100 balų.
'Merlot' vynuogės suteikia juodųjų vaisių aromatą, kuriame aiškiai atsiskleidžia juodųjų vyšnių ir gervuogių akcentai. 'Cabernet Sauvignon', ypač iš senų, iki filokseros laikų vynmedžių, praturtina vyną raudonųjų (aviečių) ir juodųjų (serbentų, mėlynių) vaisių natomis, lydimomis prinokusių paprikų ir juodųjų alyvuogių tonų. 'Carmenère' pasižymi ryškia spalva su purpuriniu atspalviu, suteikia sodrumo, apvalius taninus ir subtilius vyšnių bei juodųjų pipirų aromatus.
Vynas 89% fermentavosi 75 hl prancūziško ąžuolo kubiluose ir 11% – prancūziško ąžuolo statinėse. Malolaktinė fermentacija vyko naujose prancūziško ąžuolo statinėse. Po to vynas buvo brandinamas 21 mėnesį prancūziško ąžuolo statinėse (78% naujų, 22% antrinio naudojimo) ir nebuvo nei skaidrinamas, nei filtruojamas, taip išsaugant autentišką jo charakterį.
Tiekti 16-18°C temperatūros prie avienos kepsnio, žvėrienos troškinių su miško grybais, juodojo šokolado.
Casa Lapostolle – tai prestižinė Čilės vyno darykla, įsikūrusi Colchagua slėnyje, garsėjančiame savo aukštos kokybės raudonaisiais vynais. 1994 metais ją įkūrė Alexandra Marnier Lapostolle ir jos vyras Cyril de Bournet. Alexandra yra garsiosios prancūzų likerių kompanijos Grand Marnier įkūrėjo proanūkė, o jos šeimos tradicijos ir meistriškumas vyno gamyboje buvo perduoti ir šiam naujam projektui.
Vyno ūkių ir vynuogynų išsidėstymas
Casa Lapostolle valdo daugiau nei 370 hektarų vynuogynų trijuose pagrindiniuose Čilės vyno regionuose:
Apalta slėnis (Colchagua slėnis) – čia auga senosios Carmenère, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot ir Syrah vynmedžių veislės, kai kurios netgi pasodintos dar 1920-aisiais metais. Šis regionas laikomas vyno ūkio širdimi, o vynas „Clos Apalta“ gaminamas būtent čia.
Casablanca slėnis – čia auginami Chardonnay ir Pinot Noir vynmedžiai, kurie dera su vėsesniu klimatu ir jūriniais vėjais.
Cachapoal slėnis – šiame regione auginami Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc ir Syrah vynmedžiai, kurie prisideda prie vyno asortimento įvairovės.
Gamybos metodai ir tvarumas
Casa Lapostolle taiko ekologinius ir biodinaminius ūkininkavimo metodus. Vynuogės auginamos be pesticidų, naudojant natūralias trąšas ir kompostą. Vynmedžiai dažnai auginami sausai, be laistymo, kas leidžia vynuogėms geriau išreikšti terroir savybes. Derlius renkamas rankomis, o vynas gaminamas naudojant minimalų filtravimą ir šaltą stabilizaciją, siekiant išlaikyti natūralų skonį ir aromatą.
Apdovanojimai ir pripažinimas
Casa Lapostolle vynai nuolat gauna aukštus įvertinimus iš tarptautinių vyno kritikų. Pavyzdžiui, vynas „Clos Apalta“ 2014, 2015 ir 2017 metų derliai buvo įvertinti 100 balų pagal Jameso Sucklingo reitingą.
Vyno darykla ir lankymas
Casa Lapostolle vyno darykla yra įsikūrusi Cunaco, Santa Kruzo mieste, tačiau pagrindinė vyno gamybos vieta yra Apalta slėnyje, kur įsikūrusi ir vyno darykla „Clos Apalta“. Ši vyno darykla yra šešių aukštų, gravitacinė sistema, leidžianti minimalizuoti mechaninį vynuogių apdorojimą ir išlaikyti aukštą vyno kokybę. Vyno darykla taip pat siūlo turus ir degustacijas, leidžiančius svečiams susipažinti su vyno gamybos procesu ir mėgautis nuostabiais slėnio vaizdais.
Casa Lapostolle yra pavyzdys, kaip galima sujungti prancūzų vyno gamybos tradicijas su Čilės terroir unikalumu. Ši vyno darykla nuolat siekia aukščiausios kokybės ir tvarumo, todėl jos vynai yra vertinami tiek vietiniuose, tiek tarptautiniuose rinkose.