Vilnius

Klaipėda

G. D. Vajra Rosabella Rosato 2024

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Rožinis sausas

G. D. Vajra Rosabella Rosato 2024

23,00

Aprašymas

Rosabella vynas – pavasario gėlių ir miško uogų puokštė iš Pjemonto, tai puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško lengvo, gaivaus ir elegantiško vyno.

 Šis rožinis vynas primena pavasarį: kupiną gėlių ir miško uogų aromatų, su subtiliu minerališkumu ir žavingu rožių rūbu, kuris papildo jo eleganciją.

Vynas pagamintas iš jaunų vynmedžių uogų, kurios auga žymiuose Pjemonto kaimeliuose: Barolo, La Morra, Novello ir Serralunga.

Rosabella vyno spalva yra švelniai rožinė, primenanti pavasario žiedus. Vyno aromatuose žaidžia braškių žiedai, avietės, raudonieji serbentai ir apelsinų žiedai. Tai puikiai subalansuotas, minkštas, gaivus vynas su maloniu vaisišku poskoniu.

 

Patiekimas

Tiekti 8-10 °C  temperatūros prie:

  • Šviežios jūros gėrybės: Midijos, krevetės arba moliuskai su citrusų padažu arba lengvu žolelių ir česnako aliejumi. 
  • Kepta arba žalia žuvis: Pavyzdžiui, dorada arba upėtakis, keptas su šviežiomis daržovėmis ir citrinų žievelėmis.
  • Prosciutto ir melonai: Prosciutto di Parma derinys su saldžiais melonais arba braškėmis suteiks puikų skonio kontrastą su vyno vaisių natomis.
  • Bruschetta su pomidorais: Švieži pomidorai, bazilikai ir česnakas ant skrudintos duonos puikiai derės su Rosabella vyno gaivumu.
  • Pasta su žuvies arba daržovių padažu.
  • Salotos su citrusais ir riešutais: Gaivios salotos su greipfrutais, apelsinais ir graikiniais riešutais suteiks vynui puikų balansą.
  • Avokadų ir pomidorų salotos: Salotos su avokadu, pomidorais ir baziliku, pagardintos citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi, puikiai papildys šį vyną.

 

Apie gamintoją


G.D. Vajra vyninė įkurta 1972 metais,  yra viena iš žymiausių ir gerbiamiausių vyninių Pjemonto regione, Italijoje, kuri per kelis dešimtmečius išgarsėjo savo išskirtiniais Barolo, Barbera, Nebbiolo ir kitais tradiciniais Pjemonto vynais.

Vajra šeimos vyninės istorija ir vertybės

Viskas prasidėjo nuo Giacomo Vajra, kuris, grįžęs į savo gimtąjį Monforte d'Alba regioną, nusprendė tęsti šeimos tradicijas ir kurti vynus, kurie būtų ištikimi Pjemonto terroir’ui. Nuo pat pradžių Vajra šeima laikėsi idėjos, kad tik kruopštus rankų darbas vynuogynuose ir atsakingas požiūris į gamtą gali išgauti autentišką vyno skonį.

Vyninė įdiegė tvarią ūkininkavimo praktiką, apsaugodama dirvožemį ir palaikydama biologinę įvairovę, o gamybos procesuose derina senąsias tradicijas su šiuolaikinėmis technologijomis. Tai leidžia Vajra gaminiams išlaikyti išskirtinę kokybę ir unikalų charakterį, atskleidžiantį kiekvienos vynuogės auginimo vietos ypatumus.

G.D. Vajra vynai – terroir atspindys ir aukščiausia kokybė

Vajra vyninė daugiausia dėmesio skiria Nebbiolo vynuogių veislei, kuri suteikia Barolo ir Barbaresco vynams išskirtinį aromatų spektrą, struktūrą ir ilgalaikį brandinimo potencialą. Kiekvienas vynas yra kruopščiai gaminamas, atsižvelgiant į atskirų crus (aukštos kokybės vynuogynų) ypatumus, tokius kaip Ravera, Bricco delle Viole ir kiti.

Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse bei natūralios fermentacijos procesai leidžia vynams įgyti kompleksinių skonio niuansų, tuo pačiu išlaikant eleganciją ir rafinuotumą. G.D. Vajra vynai yra nuolat vertinami prestižiniuose tarptautiniuose vyno konkursuose ir mėgstami vyno žinovų visame pasaulyje.

Jeigu ieškote autentiško ir išraiškingo Pjemonto vyno, kuris atspindi vieno garsiausių Italijos vyno regionų charakterį, G.D. Vajra – puikus pasirinkimas.

Jums galėtų patikti