Baltasis saldus
Graziano Pra Passito Bianco Delle Fontane Veneto IGT 2021 – tai elegantiškas desertinis baltasis vynas iš šiaurės Italijos Veneto regiono. Šis passito vynas padarytas iš kruopščiai atrinktų vynuogių, kurios natūraliai džiovinamos, kad koncentruotų cukrų, aromatus ir skonį. Rezultatas – sodrus, intensyvus, bet išlaikantis gaivų rūgštingumą vynas.
Vynuogės natūraliai džiovinamos apie 1 mėn. Džiovintos vynuogės švelniai spaudžiamos, fermentacija vyksta griežtai 13 °C temperatūroje nerūdijančio plieno talpose. Po fermentacijos vynas brandinamas toliau nerūdijančio plieno talpose, išlaikant švarų, gryną skonio profilį ir pabrėžiant gaivią, saldesnę struktūrą.
Skonio natos: Medus, džiovinti vaisiai (abrikosai, figos), tropiniai vaisiai, migdolai, subtilus gėlių aromatas.
Patiekti 10–12 °C temperatūros prie karamelizuotų vaisinių desertų, mėlynojo pelėsio sūrių, (rokforo ar stiltono), desertų.
Graziano Prà, nuo 1980 m. vadovaujantis Azienda Agricola di Graziano Prà vyninei, tęsia savo šeimos – tėvo ir senelio – ilgametes vynininkystės tradicijas. Savo gyvenimą jis paskyrė vynuogių auginimui Monteforte d’Alpone kaimelyje, garsėjančiame vulkaninės kilmės dirvožemiais, esančiais Soave Classico DOC regione, Veneto provincijoje.
Vynuogės ir filosofija
Pagrindinė Graziano Prà vynuogė – Garganega, iš kurios jis kuria vienus įdomiausių ir autentiškiausių baltųjų vynų Italijoje. Jo filosofijos esmė – vynuogių natūralumo atskleidimas ir terroir išraiška.
Vynuogynuose jis skiria ypatingą dėmesį kiekvienam vynmedžiui, o vyninėje siekia išlaikyti maksimalų vaisiškumą, švarą ir minerališkumą – būtent šios savybės ir išskiria jo vynus rinkoje.
Ekologinis požiūris
Graziano Prà taip pat priėmė iššūkį prižiūrėti La Morandina vynuogyną Mezzane slėnyje, Valpolicella regione. Tai ekologiniu būdu valdoma teritorija, iš kurios gaunami intensyvūs, charakteringi raudonieji vynai. Jo tikslas – gaminti tvarius ir aplinkai draugiškus vynus, išsaugant natūralią pusiausvyrą tarp dirvožemio, augalų ir žmogaus.