Baltasis sausas
2018 m. derlius buvo vienas iš geriausių: mažai kritulių, išskirtinė saulė, vidutinė temperatūra 2 °C aukštesnė nei įprastai. Šios sąlygos leido išauginti puikų derlių. Alkoholinė fermentacija ir brandinimas 100 % vyksta naujose ąžuolo statinėse, bendras brandinimo laikotarpis 22 mėnesiai. Už auksinės spalvos ir ryškiai žalių atspalvių slepiasi intensyvus ir nepaprastai kompleksiškas kvapas: vaisiški citrusinių vaisių aromatai persipinantys su kreidos ir titnago natomis. Jas papildo subtilūs pipirmėčių, paparčių akcentai. Skonis pasižymi išskirtiniu balansu. Vaisiškus tonus tobulai palydi laimo ir imbiero natos. Skonis sultingas, pikantiškas ir kompleksiškas.
Tiekti 10-12° prie lašišos su rugštynėmis, foie gras arba vištienos su briedžiukais.
Armand Heitz, įsikūręs Chassagne-Montrachet, į Burgundijos vyno sceną įžengė tik 2013 metais. Po dvejų metų eksperimentų, įtvirtindamas savo įgytas žinias studijuojant Šveicarijoje, jis perėmė istorinius šeimos vynuogynus, kurie ilgus metus buvo išnuomoti „Maison Drouhin“. Vynuogynus Armand perėmė palaipsniui, o kartu su ilgamečiu „Domaine Leflaive“ enologu Ludovic Pierrot išsikėlė tikslą kurti aromatingą ir ekspresyvų Burgundijos vyną, atskleidžiantį unikalų terroir pagal klasikinės vyndarystės tradicijas.
Pačiam Armand Heitz Burgundijos vyno idealas yra elitiniai „Domaine Leflaive“ ir „Domaine Ramonet“, kurių pramintu keliu jis ir eina. Vyndarys propaguoja draugišką gamtai biodinaminę vyndarystę, mažą derlingumą, nuosaikų ąžuolo statinių naudojimą (15–25 % naujo ąžuolo) ir terroir atskleidimą.
Vyno stilius
Armand Heitz vynas yra ekspresyvus, išskirtinio balanso, malonus tiek išleidus, tiek subrendęs, puikiai atskleidžiantis savo kilmės vynuogyną.
Prestižiniai vynuogynai
Vyninei priklauso prestižiniai vynuogynai, įsigyti dar nuo 1857 metų. Tarp jų išsiskiria:
Juos papildo ir mažiau garsūs, tačiau savitomis charakteristikomis pasižymintys Chassagne, Meursault ir Pommard vynuogynai.
Brandinimas ir gėrimo laikotarpis
Vienas didžiausių Armand Heitz vyno privalumų – jo stilius leidžia mėgautis vynais dar jaunystėje. Jie yra puikiai subalansuoti ir skanūs iš karto, tačiau kartu turi potencialą sėkmingai bręsti ir tobulėti laikui bėgant.