Raudonasis sausas
La Rioja Alta Gran Reserva 904 2015- tai vienas prestižiškiausių Rioja vynų, gaminamas tik iš išskirtinai gerų derliaus metų. Šis raudonasis vynas atspindi klasikinį Gran Reserva stilių, pasižymintį ilgu brandinimu, rafinuota struktūra ir išskirtiniu aromatų gilumu.
Vynas pagamintas iš mažiausiai 60 metų senumo Tempranillo vynuogių (90%), surinktų iš trijų prestižinių Rioja Alta vietovių: Brinas, Rodezno ir Villalba. Likusią dalį (10%) sudaro Graciano vynuogės, kurios suteikia struktūros ir gaivumo, o jos renkamos išskirtinai iš Montecillo vynuogyno, esančio Fuenmayor apylinkėse.
Labai kompleksiškas ir elegantiškas – dominuoja džiovintų vyšnių, saldžių prieskonių, vanilės, tabako lapų bei subtilios sandalmedžio natos. Vėliau atsiskleidžia saldūs kakavos, kavos ir slyvų džemo niuansai.
Subalansuotas, rafinuotas, šilkinių taninų, gaivios rūgšties.
Ilgas ir elegantiškas poskonis su švelniais ąžuolo, prieskonių ir raudonų vaisių atspalviais.
Maceracija trunka net 78 dienas, leidžiant vynui įgauti gilų skonį ir taninų struktūrą.
Vėliau vynas brandinamas net 4 metus naudotose amerikietiško ąžuolo statinėse, kurios subrandina taninus ir praturtina skonio paletę.
Patiekite 16-18 °C su ant grotelių kepta mėsa, žvėrienos troškiniu, ispanišku kumpiu ar dešrelėmis, puskiečiais sūriais.
Very impressive complexity and width on the nose, showing lots of savoriness with mushrooms, sandalwood, cedar, sweet spices, dried oranges and tobacco. Really even and juicy on the palate with fine and very present tannins. Juicy, creamy finish lasting a minute. Really elegant and layered. It goes on and on. A real Rioja Gran Reserva and I recommend buying a case! The first vintage that La Rioja Alta labelled ‘Seleccion Especial’. So appealing now, but this will evolve well in the next 20 years.
I tasted again the 2015 Gran Reserva 904 Selección Especial, a blend of 90% Tempranillo from their vineyards in Villalba, Briñas and Rodezno, with 10% Graciano from the Montecillo Vineyard in Fuenmayor that was picked 23 days later than the Tempranillo that I had already tasted in mid-2022 before the wine was released. Time in bottle has done it some good, polishing the strong tannins that are the signature from 2015, though they are still not fully resolved, and a few more years in bottle will do it good. It's tasty, very classical, balanced and fresh. Impressive for such a powerful year. It was bottled in March 2020 after it matured in used American oak barrels for four years.
„La Rioja Alta“ vyninė neabejotinai yra senosios Riochos atstovė, itin vertinanti ir puoselėjanti tradicinius regiono vyno gamybos metodus. Jų „Gran Reserva“ vynas net šešerius metus brandinamas statinėse ir dar dvejus – butelyje, kol pasiekia vartotoją, įkūnydamas kantrybę ir meistriškumą. Aukštumose įsikūrę „La Rioja Alta“ vynuogynai dėl savo unikalių sąlygų suteikia vynams subtilumo, kartais primenančio net Burgundijos ‘Pinot Noir’. „La Rioja Alta“ grupei priklauso vyninės ne tik Riochoje, bet ir Galicijoje (Rias Baixas) bei Ribera del Duero (Burgos) regionuose, tačiau būtent tradicinis Riochos stilius yra jų vizitinė kortelė.
Vyno stilius
„La Rioja Alta“ vynai pasižymi elegancija, sudėtingumu ir ilgaamžiškumu. Jie atspindi Riochos terroir ir tradicinės vyndarystės harmoniją.
Prestižiniai vynuogynai
„La Rioja Alta“ valdo aukštumose įsikūrusius vynuogynus Riochos Alta regione:
Šios unikalios vynuogynų savybės ir kruopštus darbas vynuogyne yra pagrindas išskirtiniam „La Rioja Alta“ vynų charakteriui.
Brandinimas ir vartojimo laikotarpis
„La Rioja Alta“ vynai yra sukurti lėtam mėgavimuisi. Ilgas brandinimas ąžuolo statinėse ir buteliuose suteikia jiems ypatingo kompleksiškumo ir harmoningumo. Nors šiais vynais galima mėgautis ir būnant jauniems, jų tikrasis potencialas atsiskleidžia po daugelio metų brandinimo butelyje. Tai vynai, vertinami dėl savo ilgaamžiškumo ir gebėjimo tobulėti laikui bėgant.