Raudonasis sausas
Šis vynas išsiskiria elegancija ir pusiausvyra. Jis yra platus, mėsingas, šiltas ir apvalus, pasižymintis išskirtiniu tankiu bei įspūdinga poskonio trukme. Aromate dominuoja prieskoninės žolelės, saldymedis, šokoladas ir braškės.
Vynas gaminamas iš 90 metų senumo Barbe Rac vynuogyno derliaus. Fermentacija vyksta betoninėse talpose iki 3 savaičių, palaikant 30–33°C temperatūrą, o vėliau vynas 16 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse, įgaudamas dar daugiau kompleksiškumo ir gilumo.
Tiekti 16 - 18 °C temperatūros prie raudonos mėsos kepsnių ar jų troškinių, brandesnių sūrių.
„Maison M. Chapoutier“ ūkis svarbus vyndarystės istorijoje tuo, kad buvo vienas iš pirmųjų, išgarsinusių Šiaurės ir Pietų Ronos slėnių vynuogynus. Nors vynas su „Chapoutier“ ženklu gaminamas nuo pat XIX amžiaus, šios šeimos veikla neapsiriboja vien tradicijos puoselėjimu. „Chapoutier“ ūkyje dažnai gaminami vynai iš vienos vynuogių veislės netgi tada, kai tradiciškai leidžiami mišiniai, pavyzdžiui, „Cote-Rotie“ naudojamos tik ‘Syrah' vynuogės, nenaudojant ‘Viognier‘, baltajam „Hermitage“ – tik ‘Marsanne‘, nepridedant ‘Roussanne‘, o kai kurie „Chateauneuf-du-Pape“ apeliacijos vynai gaminami vien iš ‘Grenache Noir‘.
Nepaisant raudonojo vyno dominavimo žymiose Ronos slėnio apeliacijose, „Chapoutier“ pasiekė reikšmingų rezultatų baltojo vyno gamyboje. Fokusuodamiesi į vynuogių kokybę „Chapoutier“ vyndariai perėjo prie ekologinės vynininkystės ir tapo didžiausiu ekologiniu ūkiu Ronos slėnyje.
„Chapoutier“ šeima taip pat valdo vynines arba dirba partnerysčių principu kituose regionuose - šeimos projektų galima rasti Pietų Prancūzijoje, Elzase, Ispanijoje, Portugalijoje, Australijoje.
Daugiau apie „Chapoutier“