Vilnius

Klaipėda

Marc Morey Saint Aubin 1er Cru Charmois AOC 2023

Prekės išvaizda gali skirtis nuo matomos nuotraukoje.

Baltasis sausas

Marc Morey Saint Aubin 1er Cru Charmois AOC 2023

83,00

Aprašymas


Išskirtinis baltasis vynas iš Burgundijos, Côte d'Or regiono Meursault, pasižymintis švelnesnėmis, bet ne mažiau kompleksiškomis natomis nei kiti „Chardonnay“ vynai. Jis puikiai tiks ieškantiems subtilesnio, tačiau raiškaus skonio.

Šis vynas atskleidžia kompleksiškų aromatų puokštę, nuo gaivių citrinos ir apelsino žievelės kvapų iki švelnių vanilės ir dūmo užuominų. Jame taip pat persipina prinokusių kriaušių, obuolių, persikų ir citrusinių vaisių žievelių natos. Skonyje dominuoja vaisingumas, kurį papildo ryškūs minerališkumo bei rūgšties akcentai. Poskonis ilgas, su maloniais kremiškos tekstūros ir prieskonių atspalviais.

Vynas brandinamas 10 mėnesių ąžuolo statinėse (30% naujų), su mielėmis.

Patiekimas

Tiekti 10-12°C prie omaro,  prie kreminių sūrių - camamberto arba reblochono, taip pat puikiai dera prie lašišos grietinėlės padaže.

Apie gamintoją

Jei norite pajusti tikrąją Burgundijos dvasią, verta prisiminti „Domaine Marc Morey & Fils“ vardą. Šie vyno namai išaugo Chassagne-Montrachet širdyje. Jų istorija prasidėjo dar 1919 metais, kai Fernandas Morey, pasibaigus Pirmajam pasauliniam karui, ten įkūrė savo ūkį. Šiandien jau ketvirtoji karta – Sabina Mollard su savo vyru Bernardu Mollardu – su meile tęsia šeimos tradicijas. Bernardas Mollardas – tikras savo srities talentas, vienas tų vyndarių, kurie ne tik seka tradicijomis, bet ir drąsiai ieško naujų kelių į vyno gerbėjų širdis.

Vyno stilius: Kiekvienas butelis – atskira istorija

„Domaine Marc Morey & Fils“ vynas – tai subtili elegancijos, minerališkumo ir kompleksiškumo darna. Kiekvienas butelis pasakoja savo vynuogyno istoriją, atspindėdamas unikalų jo charakterį. Jie tarsi šnabžda apie natūralius procesus, apie minimalų žmogaus įsikišimą, kuris leidžia atsiskleisti tikrajam vynuogių šviežumui ir geriausiems terroir niuansams.

  • Baltieji vynai, kurių pagrindą sudaro karališkasis ‘Chardonnay’, išsiskiria ryškiu minerališkumu, elegantiška rūgštimi ir švelniu baltažiedžių bei citrusinių vaisių dvelksmu. Brandinimas ąžuolo statinėse prideda subtilių vanilės ir skrebučio natų.
  • Nors čia karaliauja baltieji vynai, Marc Morey gamina ir raudonuosius‘Pinot Noir’ – tai elegancijos ir subtilumo pavyzdys. Jų švelnūs taninai, raudonųjų uogų aromatai ir lengvas žemiškas poskonis sukuria malonią ir įsimintiną patirtį.

Prestižiniai vynuogynai: Ten, kur gimsta unikalumas

  • Chassagne-Montrachet Premier Cru: „Les Caillerets“, „Batard-Montrachet“, „Les Chenevottes“, „En Virondot“, „Morgeot“, „Les Vergers“. Kiekvienas iš šių vynuogynų turi savo veidą, savo unikalų dirvožemį ir saulės glostomus šlaitus, kurie vynams dovanoja nepakartojamą charakterį ir kompleksiškumą.
  • Saint-Aubin Premier Cru: „Charmois“, „Virondot“. Šios vietovės taip pat garsėja savo kokybe ir gebėjimu perteikti terroir subtilumus.
  • Puligny-Montrachet: „Champgain“, „Les Pucelles“. Tai – tikras ‘Chardonnay’ rojus, kur gimsta elegantiški ir minerališki vynai.
  • Bâtard-Montrachet Grand Cru: Vienas garsiausių Burgundijos vynuogynų, tarsi karūna, suteikiantiems vynams ypatingą jėgą ir brandos potencialą.

Kai ateina derliaus metas, vynuogės renkamos rankomis. Fermentacija vyksta tiek nerūdijančio plieno talpose, tiek ąžuolo statinėse, derinant senąsias tradicijas su naujomis galimybėmis.

Brandinimas ir mėgavimasis: Laikas – geriausias vyno draugas

„Domaine Marc Morey & Fils“ vynai kviečia mėgautis jais įvairiais savo gyvavimo momentais. Jie yra malonūs ir jauni, tačiau turi tą magišką galią bręsti ir tobulėti. Baltieji vynai 10–12 mėnesių ilsisi ant mielių nuosėdų ąžuolo statinėse, o raudonieji – net iki 15 mėnesių.

Domaine Marc Morey & Fils

Domaine Marc Morey & Fils

Prancūzija Visos gamintojo prekės

Jums galėtų patikti