Pirmieji valgomi laukiniai žalumynai: žolės, ūgliai, medžių lapai, grybai. Ankstyvą pavasarį kiekvienas save gerbiantis japonas eina rinkti sansai – 9 pirmųjų laukinių daržovių, išdygstančių kalnuose. Ar save gerbiantis lietuvis galėtų išvardinti 9 valgomas pavasarines žoles, augančias mūsų paupiuose, pievose ir miškuose? O juk jų yra kur kas daugiau.
Šios paskaitos lektorė Ieva Šidlaitė kviečia visus susipažinti su pirmaisiais lietuviškais valgomais laukiniais augalais, medžiais bei grybais, pasirodančiais anksti pavasarį. Kalbėsime ir apie jų paruošimą valgymui: gaminimą, sūdymą, rauginimą, fermentavimą gėrimuose.
Kartu su lektore eisite į Vingio parką ir ieškoti kur, kas, šalia ko ir kada auga. Laukia neįtikėtina patirtis!
Registracija ir informacija: egle@someljemokykla.lt
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros