Rytinėje Chalisko valstijos pakrantėje distiliuojama raisija (Raicilla). Tik prieš nepilnus 10 metų šis gėrimas papildė oficialų Meksikos alkoholių sąrašą, nors distiliuojamas jau šimtmečiais, bet visą laiką buvo neoficialus.
Raisija distiliuojama iš skirtingų, dažniausiai laukinių agavų ("Maximiliana", "Rhodacantha", "Cenizo" ar kt.), kurios auga iki 15 metų prieš jas nukertant.
Fermentuojamos keptos agavos atvirose talpose, į kurias dažnai prikrenta aplink augančių vaisių ar lapų, suteikiančių fermentuojamam gėrimui ir būsimam distiliatui egzotiškų aromatų, nuo kurių sprogsta burna... Raisijai būdingi prinokusių mangų, čiobrelių, medaus, apelsinų uogienės ar šviežiai pjautos žolės aromatai, puikiai derantys su baltos žuvies patiekalais, austrėmis, krabų ar omarų mėsa.
Gėrimo aromate - intriguojantis žvyro, guminių padangų ir senos medienos dūmų derinys, drauge su vaisių, saldžių prieskonių, žolelių, karstelėjusių žalių lapų, fermos aromatais.
Burnoje raisija minerališka, saldesnė ir minkštesnė nei uostant. Dominuoja baltieji pipirai, sodo vaisiai, mentolis ir mėtos, anyžiai.
Poskonis salsvas, dūmiškas, jaučiamos citrinos, žali lapai, mentolis.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros