• Apie mus
  • Pristatymas
  • Kontaktai
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation
Prisijungti
LTEN
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Alkoholio verslo specialistams
0 vnt. 0.00 €
English
Prisijungti
  • Vynas
  • Kiti gėrimai
  • Maistas
  • Aksesuarai
  • Dovanos
  • Paskaitos ir renginiai
  • Alkoholio verslo specialistams
  • Apie mus
  • Pristatymas
  • Kontaktai
  • En primeur
  • Vyno žurnalas
  • Tapk VK nariu
  • Derlių įvertinimai
  • Wine in Moderation

Coteaux Champenois Egly-Ouriet Ambonnay Rouge 2016


TipasRaudonasis
GamintojasEgly - Ouriet
ŠalisPrancūzija
RegionasŠampanė
Metai2016
VynuogėsPinot Noir - 100%
biodinaminis vynas
Talpa0,75
Stiprumas12,5% tūrio
7.5 standartiniai alkoholio vienetai (SAV) butelyje
Grįžti į asortimentą
152.00 €
+ ‒

Aprašymas

Vynas gaminamas naudojant senų Pinot Noir vynmedžių derlių iš Ambonnay Grand Cru. Augavietės dirvožemis gausus kalkakmeniu bei kreida. Vynmedžiai auga nukreipti į pietus.  Seni vynmedžiai (senesni kaip 50 m.) leidžia išgauti išraiškingą ir subtilią aromatų paletę. Derlius skinamas rankomis. Vynas fermentuojamas tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrinamas ir nefiltruojamas. Vynas brandinamas prancūziško ąžuolo statinėse 20 mėn (1/3 naujos, likusios - metų senumo).

Tvirtos struktūros bei šilkinių taninų vynas kvepia žemuogėmis ir žibuoklėmis, miško paklote ir laukinėmis gėlėmis, švelniais prieskoniais. Vynas dažnai prilyginamas  Chambolle-Musigny ir Vosne-Romanée vynams. 

 

 

Apie gamintoją

Anot Richard Juhlin, Egly-Ouriet yra geriausias Pinot Noir vynuogių veislių augintojas (Pinot Meunier taip pat). Egly-Ouriet garsėja egzotiškai ąžuoliniu, biodinamiškai iš Premier ir Grand Cru vynuogynų daromu šampano stiliumi, primenančiu geriausius Burgundijos vynus. Siekiant geriau atskleisti vyną, šampane yra net kiek mažesnis slėgis nei standartas Šampanėje. Šampanas multi-dimensiškas, galingas, turintis milžinišką brandinimo potencialą ir minerališkas dėl tauraus dirvožemio, kadangi daromas tik iš Grand Cru (Pinot Meunier tik iš Premier Cru) vynuogynų. Francis Egly didžiąją dalį laiko praleidžia vynuogynuose ir yra prinokusių uogų šalininkas. Daugiausia naudoja naudotas ąžuolo statines iš Burgundijos, kuriuose vynas bręsta iki 8 mėnesių. Francis tiki, kad ąžuolo statinių naudojimas lemia didesnę šampano struktūrą, kompleksiškumą, vietos jausmą ir brandinimo potencialą. Taip pat Francis mėgsta vyną daryti iš skirtingų plotų atskirai. Vyną fermentuoja tik su laukinėmis mielėmis, neskaidrina ir nefiltruoja vyno. Priklausomai nuo derliaus kaskart sprendžia dėl malolaktinės fermentacijos. Panašiu metu kaip ir Jacques Selosse iš tėvo perėmęs ūkį ir ėmęs savarankiškai daryti šampaną, kartu formavo augintojų pakilimą regione. Vyninė valdo vynuogynus keletame Grand ir Premier Cru kaimelių – Ambonnay Grand Cru – 7,7 ha, Bouzy Grand Cru – 1,5 ha, Verzenay Grand Cru – 1,5 ha, Vrigny Premier Cru – 2,02 ha (tik Meunier vynuogė). Visos gamintojo prekės
Apgailestaujame, tačiau svetainę gali lankyti tik asmenys sulaukę 20 metų.
Ar jums yra 20 metų?
Taip
Ne
Primename:

Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros



Wine in moderation
  • Rekomenduojame:
    • Perkamiausios prekės
    • Ekspertų rekomendacijos
    • Privatumo politika
    • Taisyklės
Stumbrų g. 15, Vilnius
T: 8 5 213 84 31
Darbo laikas:
I-V - 10:00 - 20:00
VI - 10:00 - 17:00
Liepų g. 20, Klaipėda
T: 8 46 219675
Darbo laikas:
I-V - 11:00 - 19:00
VI - 11:00 - 17:00
© 2016 Visos teisės saugomos Vyno klubas.
Sukurta Sonaro
Siekiant pagerinti paslaugų kokybę, svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies), kuriuos galite bet kada atšaukti. Tęsdami naršymą, sutinkate su Privatumo politika
  • Prisijungti
  • Registruotis

Prisijungimas


Pamiršau slaptažodį

Prisijungti naudojant


Facebook Google

Naujo vartotojo registracija

person
company
Sutinku gauti informaciją apie specialius pasiūlymus

Slaptažodžio keitimas