Apie 60 metų senumo vynmedžiai, kurie paskutinius 20 metų prižiūrimi remiantis biodinaminės vyndarystės principais, užaugina vynuoges, iš kurių pavyksta pagaminti labai koncentruotą vyną. Vynmedžiai ribojasi su prestižine Hermitage apeliacija, dėl to neretai šis vynas lyginamas būtent su šios apeliacijos vynais, turinčiais aukštesnės kokybės ir prestižo statusą.
Neretai kritikai būtent šį vyną laiko geriausiu Crozes-Hermitage apeliacijoje. Didžioji dalis šios didelės apeliacijos vynų skirti gerti gana jauni, tačiau Chapoutier pasirinko kitą kryptį ir gamina galingą, ilgaamžį vyną, kurio geriausios savybės atsiskleidžia tik po 5-10 metų butelyje.
Vynas 14-18 mėn. brandinamas ąžuolo statinėse.
Nosyje dominuoja juodų uogų, prieskonių, kavos, vytintos mėsos aromatai. Burnoje taninai ne per daug tvirti, tai prieskoningo kūno su kavos ir dūmo niuansais vynas. Ilgas, minerališkas poskonis.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros