2009-ieji regionui iki pat Rugpjūčio vidurio buvo pakankamai vėsūs ir nestokojantys lietaus– tai savo ruožtu suteikė galimybę skalūniniam dirvožemiui sukaupti sveiką kiekį vandens, o vynuogėms tai reiškė ilgą ir tolygų nokimą. Šią ramybę sudrumstė Rugpjūčio 12 į Duerą atkeliavę rekordiniai karščiai, paspartinę vynuogių nokimo procesą ir privertę vyndarius nurinkimą skelbti ankstyvą– Rugsėjo pradžioje. Vynuogių nurinkimas vyko išskirtinai rankomis.
Naudojamos vynuogės išskirtinai iš senų vynmedžių, kurių vidurkis siekia 85 metus. Sultys šiam vynui buvo spaudžiamos portugališku tradiciniu metodu– pasitelkiant žmogiškąjį darbą vynuoges trypiant kojomis. Po trumpos maceracijos alkoholinė ir malolaktinė fermentacijos buvo pabaigtos prancūziško ąžuolo statinėse, kuriose vynas buvo brandinamas 14 mėnesių. Filtracija prieš buteliuojant daroma nebuvo.
Elegantiškas, charakteringas su vyšnių, slyvų bei pušies sakų aromatais, persipinančiais su žemiškom, grybienos, trumų ir arbatžolių natomis. Burnoje vynas vidutinio svarumo ir švelnių taninų; labai ilgo ir intensyvaus poskonio.
Viso pagaminta 9900 butelių.
Tiekti prie grybų, žvėrienos, fazano ar kurapkos patiekalų.
Jau galite prisijungti prie savo asmeninės paskyros