Baltasis sausas
,,Smaragd” taip vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų. Derlius renkamas rankomis ir vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje
Vynas padarytas iš atskiro Vinothekfüllung vynuogyno ir brandintas didelėse ąžuolo statinėse kvepia neprinokusiomis kriaušėmis, melionais, pankoliais, smidrais, gelsve, žaliosiomis citrinomis, geltonomis slyvomis, greipfrutais, baltaisiais persikais, saldžiaisiais žirnelais. Pilnas, galingas, traškios rūgšties, minerališkas, ilgo citrusinių vaisių poskonio. Rekomenduotinas vyno vartojimas iki 2046 metų.
Tiekti 10 - 12 ° C prie jūros gėrybių, vėžaigyvių, smidrų, riebių baltos žuvies patiekalų, riebesnių mikštųjų sūrių.
"Weingut Emmerich Knoll" – vienas žymiausių tradicinių Austrijos vyno ūkių, valdantis kelis istorinius Vachau vynuogynus. Vynas iš ‘Grüner Veltliner’ ir 'Riesling‘ vynuogių pasižymi įspūdinga skonio koncentracija ir ilgaamžiškumu, neretai prilygsta baltiesiems Burgundijos vynams. Žymioji barokinė vyno etiketė vaizduoja šv. Urboną – vynininkystės globėją. Šio ūkio „smaragdai“ yra vieni labiausiai vertinamų pasaulyje.