Raudonasis sausas
Vynas daromas iš gana jaunų, tankiai susodintų 'Pinot Noir' vynmedžių.
Ankstų rytą nurinktų vynuogių sultys yra fermentuojamos nerūdijančio plieno statinėse. Vyno brandinimas 11-ai mėnesių perkeliamas į dideles prancūziško ąžuolo statines.
Vyšnių, slyvų, juodųjų serbentų džemo, rozmarino stiebų, spanguolių, šokolado, juodosios arbatos aromatų.
Lengvas, švelnių taninų, prinokusių vaisių skonio vynas.
Tiekti 16-18 °C prie švelnių mėsos patiekalų, keptos mėsingos ir riebios žuvies, rūkytos žuvies, karamelizuotos antienos.
Nestled under the southern foothills of Marlborough’s Wairau Valley, Clos Henri is the wine estate meticulously established and organically run by the famous Sancerre wine growing family of Henri Bourgeois. Uniting 10 generations of winegrowing know-how from the Bourgeois family, Clos Henri crafts textural and elegant wines, capturing the intense Marlborough character with the aim to reveal the identity of the Clos Henri terroir and a true sense of place in the wines. From the three different soil types of the estate, partially comprised of a clay hill slope, the family uses the best of French and New World winegrowing techniques to capture the essence of Marlborough’s intense character and reveal the identity and depth of the Clos Henri terroir.