Vilnius

Klaipėda

  • James Suckling

    96 / 100

  • EKO
Felton Road Cornish Point Pinot Noir Central Otago 2022

The actual product may vary from the images shown on the website.

Raudonasis sausas

Felton Road Cornish Point Pinot Noir Central Otago 2022

75,00

Aprašymas

„Cornish Point“ yra sena aukso ieškotojų gyvenvietė, įsikūrusi greta Hartley ir Reilly kasyklų, kuriose per Centrinio Otago aukso karštinę buvo rasti pirmieji dideli aukso klodai. Ji buvo pavadinta ten gyvenusių Kornišo aukso kasėjų vardu, o XIX a. pabaigoje buvo apleista, kai joje buvo pasodinta abrikosų plantacija.

Dabar "Cornish Point" vienas iš geriausų Centrinio Otago Pinot Noir. 7,6 hektaro vynuogynas. Jis yra pirmasis, kuriame Felton Road nuimamas derlius, nes tai šilta vieta, iš vienos pusės ribojama Clutha upės, iš kitos - Kawarau upės.

Cornish Point vyno kvapas santūrus, su tamsių vaisių, aviečių, rožių, vijoklių ir smulkintų žolelių užuominomis. Skonis tankus, dominuoja juodosios avietės, jas papildo tamsūs žiedlapiai (rožės ir vijokliai) ir malonus anglies dvelksmas. Vynas puikios tekstūros, harmoningas bei rafinuotas. Tai išraiškingas ir galingas išskirtinio derliaus vynas.

Serving recommendations

Tiekti 14-16° C prie tuno tartaro, antienos kepsnių, ant griliaus keptų dešrelių, daržovių troškinių su miško grybais.

Vertinimas

96 / 100

James Suckling

Aromas of balsamic, spice, plum and dried strawberry. Medium to full body with round and fine tannins showing polish and energy. Salty. Savory and subtle fruit. 7.6 hectares. Very high calcium-based soils. From biodynamically grown grapes with Demeter certification.

Apie gamintoją

Despite being a small family-run farm, Felton Road is perhaps New Zealand’s most famous ‘Pinot Noir’ winemaker. All of the farm’s vineyards are located in the prestigious north-facing area of ​​Central Otago called Elms Bannockburn Vineyard. Since 2000, all vines have been maintained in accordance with organic and biodynamic viticultural standards. Chief winemaker Blair Walter previously worked with ‘Pinot Noir’ berries in Oregon, USA, and the secrets of classic wine-making in Crimea, Burgundy. On the farm, the berries are picked only by hand. In the three-storey winery integrated on the slope, the processes take place without the use of pumps - only thanks to the gravitational flow. Fermented with uncultured yeast. The wine is not clarified or filtered.

Jums galėtų patikti