Vilnius

Klaipėda

 Gintaras Sinas Botis likerinis vynas

The actual product may vary from the images shown on the website.

Gintaras Sinas Botis likerinis vynas

20,00

Aprašymas

"Botis – dėmesys,  labai retai vartojamas senas lietuviškas žodis. Taip nusprendėme pavadinti naują mūsų vyną, apie kurio buvimą daugiau kaip du metus  niekam nepasakojome, nes ir patys nežinojome, kas iš to išeis. Tai pirmas vynas, kuriam nusprendėme duoti vardą, nes pavadinti tiesiog – stiprintas likerinis vynas, mums pasirodė per daug nepagarbu šiam produktui, kuris, mūsų nuomone, nei kiek nenusileidžia savo labai garbingam, visame pasaulyje pripažintam ir mylimam giminaičiui – Porto vynui,  kurį daugelis tikrai žinote ir esate ragavę. Prieš keletą metų lankantis Portugalijoje (lankėme savo kamščių gamintoją) pirmą kartą teko paragauti to nuostabaus vyno.

Svarstėme, kodėl gi ir mums nepabandžius pagaminti panašų produktą – patirtis gaminant desertinius vynus yra (midus, obuolių  ledo vynas), uogų Lietuvoje taip pat turime.

Grįžę ir sulaukę rudens, pradėjome bandymus – tradiciškai kaip pagrindą paėmėme mėlynes, saldinome medumi ir obuoliais, dar kelios uogos suteikė savo atspalvių.

Šios rūšies vynai privalo turėti  18-22 procentus alkoholio, tad pastiprinome jį savos gamybos vaisiniu distiliatu (įskaičiavome ir „duoklę angelams“), supylėme į ąžuolines statines ir trejiems metams pamiršome tą nuotykį. Jei atvirai, tai gero rezultato nelabai buvo tikėtasi, todėl  niekam nieko apie bandymus nesakėme.

Laikas bėga greitai. Ragaujant pirmą kartą įspūdis buvo stebinantis, žinoma, dar jautėsi darnos trūkumas, bet tapo aišku, kad rezultatas bus.

Taigi kviečiame atkreipti dėmesį į  mūsų naujai pagamintą produktą – stiprintą likerinį vyną Botis, kurį drąsiai išleidžiame į pasaulį, tikėdamiesi, kad jis sulauks savo Lietuviško vyno mėgėjų ir gerbėjų."- Gintaras Sinas.

Botis, stiprintas raudonasis vaisių – uogų likerinis vynas, tris metus brandintas ąžuolo statinėse.

Vyno skonis koncentruotas, saldžių miško uogų aromatai su šeivamedžio žiedų ir medaus užuominomis, tolimi vanilės ir karamelizuotų riešutų tonai persipina su švelniais taninais ir gaivia rūgštimi.

Poskonis subalansuotas, malonus, ilgai išliekantis.

Patiekiamas 15–17 °C temperatūroje kaip aperityvas, tinka prie kavos, įvairių šokoladinių desertų, brandesnių sūrių.

Apie gamintoją

In the Gintaras Sinas family winery, wines are made only from carefully selected fruits and berries, using good European oenological traditions and personal discoveries, to reveal the advantages and properties of our climate-specific fruits and berries, more suitable for subtle Nordic tastes.

Gintaras Sinas

Gintaras Sinas

All brand products

Jums galėtų patikti