Raudonasis sausas
Poerinho vynui vynuogės renkamos išskirtinai iš šimtamečių Quinta de Baixo vynuogynų, prižiūrimų pagal ekologinės žemdirbistės SATIVA standartus. Poerinho praeityje buvo vadinama Baga vynuogė; į praeitį referuojantis pavadinimas pasirinkitas ne atsitiktinai– tai savotiškas bandymas gaminti praeito amžiaus stiliaus vyną: šviesų, nedidelės alkoholio koncentracijos, reikalaujantį brandinimo butelyje.
Dalis vyno buvo fermentuota 4 savaites didelėse Lagares statinėse; kitai daliai buvo vykdoma karboninė maceracija uždarose talpose. Malolaktinė fermentacija daroma naudotose ąžuolo statinėse, kuriose vynas brendo 20 mėnesių. Prieš buteliuojant vynas filtruojamas nebuvo.
Šviesiai vyšninės, permatomos spalvos vynas. Išraiškingo kvapo, kuriame persipina šviežiai trintų raudonų ir juodų uogų aromatai, papildyti žemiškumo, minerališkumo ir prieskonių, tokių kaip cinamonas, natomis. Burnoje vynas ypač lengvas dėl jame dominuojančios gaivios rūgšties ir šilkinės tekstūros, gausių taninų.
Vynmedžių amžius: nuo 100 metų.
Pagaminti 9000 butelių.
Tiekti lengvai atvėsintą 15°C raudonajam burgundijos vynui skirtose taurėse prie troškintos ožkienos, dešrelių, orkaitėje gamintos menkės, ankštinių vegetariškų patiekalų. Rekomenduojame dekantuoti.
Aromas of sour cherries and a hint of white pepper follow through to a medium body, light tannins and a very fresh finish with intense acidity and bright fruit. Drink now.
Niepoort is an independent family business since 1842. Through five generations, the business passed successfully from one Niepoort to the next Niepoort and in most cases older and younger generation worked side by side for a long period. At this time, we are enthusiastically looking forward to the future sixth generation, anticipating close collaboration