Raudonasis sausas
Galingas iš esmės, tačiau išlaiko rafinuotumo pojūtį su daugiasluoksniais juodųjų vyšnių, vaisinių pyragų prieskonių ir saldymedžio skoniais, kurie sukuria sodrumą ir puikią struktūrą. „Pagani Ranch“ išlieka Sonomos slėnio 'Zinfandel' vynuogių vyno švyturiu. Vynas daromas iš atskiro Pagani vynuogyno, pasodinto beveik prieš šimtą metų.Derlius surinktas rankomis. Sulčių fermentacija vykdyta su vietinėmis mielėmis.Vynas 14 mėn. brandintas 100% lauke (ore) džiovinto amerikietiško ąžuolo statinėse (3% naujos, 10% vienerių metų, 20% dvejų metų, 50% trejų metų ir 17% neutralaus).
Rūgšties kiekis vyne - 6,27g/l.
Rekomenduotinas vyno vartojimas: 2023-2038 metai
Tiekti 16-18 °C prie šernienos kepsnio, jautienos išpjovos, tirštų raudonos mėsos troškinių su laukiniais grybais arba brandintų sūrių, Sonomos anties kepsnio su migdolais ir figomis, burgerių su plėšyta kiauliena ir daržovėmis, kalakutienos su prieskoniais.
“Potent at the core, yet retains a sense of refinement, with multilayered flavors of black cherry, fruitcake spices and licorice that build richness and structure toward fine grained tannins. Drink now through 2031.” -Tim Fish (January 2024)
“Vivid, focused raspberries and red currants light up the aroma of this well-balanced, elegant wine before cooked strawberries and red plums fill the palate. Light toasty, oaky accents of vanilla and chocolate lend a bit of extra interest. Best through 2033.” -Jim Gordon (November 2023)
“The 2021 Zinfandel Pagani Ranch is a wine of tremendous stature. Vertical and composed in bearing, the 2021 has a ton to offer, but is also a bit reserved today. Time in the glass brings out a mesmerizing range of red/purplish fruit, spice, cedar, new leather, tobacco, mocha and dried flowers. Pagani Ranch remains a beacon for Sonoma County Zinfandel-based field blends. This is a fine rendition.” -Antonio Galloni (October 2023)
Though born in the early sixties (In 1962, Ridge made its first Monte Bello, two years later - Zinfandel) to the post-Prohibition world of modern California winemaking, Ridge relies on nature and tradition rather than technology. Our pre-industrial approach is straightforward: find intense, flavorful grapes; intrude upon the process only when necessary; draw the fruit’s distinctive character and richness into the wine.Interestingly, Monte Bello has often been called America’s First Growth, as it is the finest domestic example of a classic Bordeaux blend in which cabernet sauvignon predominates.