Raudonasis sausas
'Sangiovese' uogos auginamos geriausiuose Chianti regiono vynuogynuose. Daugiau nei 500mvjl, akmeningame smėlio dirvožemyje auginamų vynmedžių derlius yra mažas, tačiau labai koncentruotas.
Vyno fermentacijai naudojamos natūralios, laukinės, mielės. Nerūdijančio plieno statinėse vyno fermentacijos procesas trunka 14 dienų. Papildomai, dar 7 dienas, vyksta fermentuotų vynuogių sulčių maceracijos procesas po kurio prasideda malolaktinis virsmas. Tuomet vynas perkeliamas į didelės talpos slovėniško ir naudoto prancūziško ąžuolo statines, 2 metus trunkančiam brandinimui.
Tamsios rubino spalvos vynas kvepia džiovintomis figomis, aviečių uogiene, džiovintais pomidorais, balzamio acto padažu, granatais, vanile. Puikiai integruota gaivi rūgštis ir elegantiški taninai. Sultingų vyšnių, džiovintų slyvų, cinamono bei anyžiaus poskonių.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie griliuje keptos mėsos, žvėrienos troškinių su grybais ar daržovėmis.
Attractive aromas of ripe cherries, dried strawberries, dried orange peel, spices and crushed stones, following through to a medium to full body with compact tannins that are firm and finely grained. Smooth and textured with vivid fruit underneath and a lingering finish. From organically grown grapes. Drink or hold.
Since 1172 in Volpaia great Chianti Classico have been produced in organic farming. Already included among the three best wines in the world by Wine Spectator Volpaia is known throughout the world for the beauty of its cellars hidden in the walls of the ancient fortified village. Four generations united in Volpaia’s dream. First Raffaello, then Carlo and Giovannella, today Nicolò and Federica, tomorrow Allegra, Olivia and Tito.