Baltasis sausas
This is a single vineyard Santorini wine from Assyrtiko grown on a singular small vine parcel in the village of Imerovigli comes from 60 years old vines. The vineyard located at the highest altitude of the volcanic slope and famous of the quality of the grapes. Rigorous grape sorting by hand on conveyor belt. Whole bunch gentle yet long pressing. Fermentation in stainless steel tank under controlled temperatures. Lees aging for 18 months in the tank. Stirring takes place more regularly in the first months and when necessary for the rest of the aging period. As result the wine has mineral and flinty aromas on the nose, complemented by fine botanical notes. Full body with vibrant acidity, rich texture and concentration. Long finish.
Serve at 10-12 °C with fish dishes: oysters, crustaceans or ravioli with ricotta cheese, chicken breast seasoned with orange sauce, goat cheese.
A fresh assyrtiko with aromas of lemons, pineapples, white pepper and wild herbs. Crisp and vibrant with a medium body and long, clean and mineral finish. Drink now or hold.
Domaine Sigalas vyno darykla yra įsikūrusi tarp vynmedžių vaizdingoje Oia lygumoje šiaurinėje Santorinio dalyje. 40 ha vynuogynai auginami tvariai, o vyno gamyklos metinė vyno produkcija siekia 200 000 butelių. Visi vynai gaminami su dideliu dėmesiu Santorinio ir kaimyninių Kikladų saloms. Domaine Sigalas yra vienas ryškiausių graikiškų vynų eksportuotojų visame pasaulyje, jų vynai puikiai vertinami pasaulio vyno ekspertų. Bendroje „Assyrtiko“ istorijoje yra vienas skyrius prieš ir kitas nuo Paris Sigalas. Jis yra novatoriškas vyndarys, kuris pritaikė matematiką ir kitas novatoriškas idėjas enologojoje ir vynuogininkystėje, siekdamas iškelti Santorinio vynus iki tarptautinių žvaigždžių lygio. 1991 m. Santorini Assyrtiko yra jo pirmasis derlius, pirmasis vynas, pažymėtas saugoma kilmės vietos nuoroda, žymintis Domaine Sigalas veiklos pradžią. Domaine Sigalas yra žinoma kaip viena reikliausių Santorino vyno daryklų, nuolat eksperimentuojanti vynuogyne ir rūsyje, siekdama išgauti geriausią kokybę ir išskirtinumą, kurį gali pasiūlyti Santorino teritorinis vynas. Inovacijos ir techninis išprusimas egzistuoja kūrybiniame santykyje su senovės Santorinio salos auginimo tradicijomis. Visi vynuogių auginimo sprendimai yra pagrįsti įkūrėjo Paris Sigalas principu, kuris geriausiai apibūdinamas kaip „dinamiška tradicijų evoliucija“.