Raudonasis sausas
Monforte d'Alba, mūsų teritorijos, kuriai mes tiek daug skolingi, esmė. Monforte Barolo Classico yra mūsų kasdienio darbo, mūsų pastangų ir įsipareigojimo, nuolatinių tyrimų rezultatas. Mūsų įmonės tapatybės kortelė: vynas, kilęs iš žemės, nuolat evoliucionuojantis, siekiantis būti tyriausia Monforte d'Alba charakterio reprezentacija".
Vynas gaminamas tik iš Monforte d'Alba zonoje auginamų vynuogių. 12 mėn. brandinamas mažose ąžuolo statinėse ir dar 12 mėn vynas praleidžia didelėse (5000 L) ąžuolo statinėse. Dar metus brandinamas butelyje.
Vynas kvepia raudonomis ir juodomis uogomis, yra tvirto kūno bei elegantiškų taninų. Tinkamas gerti anksčiau nei kiti gamintojo vynai.
Vyno brandinimo potencialas iki 2039+m.
Vynas su mažesniu sulfitų kiekiu - 77mg/l. Nefiltruotas.
Likutinis cukraus kiekis - 1,45g/l.
Rūgšties kiekis - 6,05g/l.
Tiekti 16-18 °C temperatūros prie rizoto su porais ir trumais, kiaulienos dešrelių, troškintos anties, mėsos ragu, laukinės paukštienos, kaštainių, vytinto kumpio ( Prosciutto), Parmigiano Reggiano.
A bright and primary red with sliced strawberries, citrus and stone aromas and flavors. Medium body. Fine tannins and a fresh finish. Tangy. Crushed stones. Juicy and nicely chewy. Transparent. Drink after 2026.
This is a relatively new addition to the Domenico Clerico portfolio (the first vintage was 2017) but a needed one given that the estate's most recognized wines like the Barolos Pajana and Ciabot Mentin (both from Ginestra) are recognized as their own brands outside an MGA identity. This wine, however, reminds us that Domenico Clerico's wine DNA is totally linked to Monforte d'Alba. The 2019 Barolo del Comune di Monforte d'Alba takes a few minutes to open before it delivers that combination of dark berry fruit and rusty mineral that gives this part of the appellation strength and structure. Some 30,000 bottles are available at an interesting price point.
Domenico Clerico has been one of the greatest innovators in the Italian wine world, a long and constant task, everything focused on enhancing the qualities of Barolo with the philosophy and passion that has always guided him and moreover he has been able to skifully convey this to those who have followed in his footsteps.