Raudonasis sausas
Iškirtinai rankomis rinktos vynuogės vyninę pasiekia su šakelėmis ir gravitacinio sūkurio (gravity flow) pagalba yra nuskabomos; su šakelėmis paliekamos tik 20% visų vynuogių. Vynas brandintas 13 mėnesių prancūziško statinėse, iš kurių 25% yra naujos. Statinės gaminamos Burgundijoje. Vynas fermentuojamas išskirtinai laukinių mielių pagalba, yra nefiltruotas ir neskaidrintas.
Aromate vyrauja vijoklių, vyšnių žiedų, granatų, anyžiaus ir pankolio sėklų akcentai. Burnoje vynas švelniai atsiskleidžia per pikantiškas natas.
Tinka gerti dabar, tačiau turi ilgą brandinimo potencialą.
Tiekti 14-16° C prie tuno tartaro, antienos kepsnių, ant griliaus keptų dešrelių, daržovių troškinių su miško grybais.
Lovely seductive aromas of perfectly ripe strawberries with fresh flowers and orange. Medium body, very fine with orange peel and cherries as well as stone and hints of bark. Already delicious. A blend of their four vineyards. From biodynamically grown grapes with Demeter certification.
Despite being a small family-run farm, Felton Road is perhaps New Zealand’s most famous ‘Pinot Noir’ winemaker. All of the farm’s vineyards are located in the prestigious north-facing area of Central Otago called Elms Bannockburn Vineyard. Since 2000, all vines have been maintained in accordance with organic and biodynamic viticultural standards. Chief winemaker Blair Walter previously worked with ‘Pinot Noir’ berries in Oregon, USA, and the secrets of classic wine-making in Crimea, Burgundy. On the farm, the berries are picked only by hand. In the three-storey winery integrated on the slope, the processes take place without the use of pumps - only thanks to the gravitational flow. Fermented with uncultured yeast. The wine is not clarified or filtered.