Baltasis sausas
Gaminant vynus, vyninė laikosi paprastos filosofijos -atskleisti terroir bei tų metų išraišką vyne. To rezultatas: vynai 'atliepia' Senojo pasaulio madas - juntamas subtilus minerališkumas, ilgas poskonis bei kompleksiškų aromatų gausa. Vynas kvepia sodo vaisiais: kriaušėmis, obuoliais, citrusais. Vynas 9 mėn. brandintas prancūziško ąžuolo statinėse. Vynmedžiai auga žemo derlingumo, akmeningame ir molingame dirvožemy, kuris nuo vandenyno nutolęs vos trimis kilometrais. Todėl nenuostabu, kad vynuogynai įtakojami šaltų oro gūsių atkeliaujančių į slėnį nuo vandens. Tai užtikrina tinkamą vynuogių nokimo stadiją - uogos išsaugo tinkamą rūgšties bei cukraus balansą, todėl vynai nėra perdėm alkoholiški, bei užtikrina tinkamą fenolinę brandą. Natūraliai nedidelis derlius (mažesnis nei 35 hl/l) atsakingas už koncentraciją vyne.
Rūgšties kiekis vyne:6,3g/l.
Likutinis cukraus kiekis: 2,1g/l.
Patiekti 11-13 °C temperatūros prie lašišos kepsnio su prieskoninių žolelių padažu ar paukštienos grietinėlės padaže.
Hamilton Russell Vineyards – one of the most southerly wine Estates in Africa and one of the closest to the sea – pioneered viticulture and winemaking in the beautiful, cool, maritime Hemel-en-Aarde Valley appellation, just behind the old fishing village of Hermanus. The Estate specializes in producing highly individual, terroir driven Pinot noir and Chardonnay, which are widely regarded as the best in South Africa and among the finest in the New World. Founder, Tim Hamilton Russell, purchased the undeveloped 170 hectare property in 1975, after an exhaustive search for the most southerly site on which to make South Africa’s top cool climate wines from a selection of noble varieties. Today Anthony with his wife Olive, winemaker Emul Ross and viticulturist Johan Montgomery are completely dedicated to expressing the personality of the Hamilton Russell Vineyards terroir in their wines.