Baltasis sausas
Saint-Péray yra piečiausia Šiaurės Ronos apelacija, kurioje gaminami tik baltieji vynai, įskaitant putojančius. Haut Chamblard Saint-Péray yra daromas iš 'Marsanne' vynuogių. Jos auga granito, kvarco ir smėlio dirvožemyje. Šis biodinaminiu būdu pagamintas "Marsanne" vynas iki metų brandinamas su nuosėdomis didelėse 600 litrų talpos statinėse.
Aromatai atsiskleidžia per skrudintų migdolų, rudojo sviesto, nokių geltonųjų vaisių bei saldžių prieskonių akcentus. Burnoje išsiskiria kreminė tekstūra, druskos bei geltonųjų vaisių skonis ir minerališkos natos.
Tiekti 12-14 °C prie ant griliaus keptos paukštienos, krevečių salotų arba lašišos kepsnio.
The story began with Michel Chapoutier, a unique man with a thirst for knowledge, definitely one of a kind. Michel is openminded and always willing to learn. He seeks to discover and reflect the full potential of his terroirs and let the soils express their true character. That which gives the wines their signature style. This now forms the basis of the M. Chapoutier ethos and our team strives to reveal the very best of what the soils have to offer.