Raudonasis sausas
Dalis vynuogyno sirpsta ant suirusio granitinio dirvožemio, kita dalis gausi moliu ir kalkakmeniu. Šio tipo dirvožemis yra idealus tvirtos struktūros bei gastronominių vynų gamybai. Vynuogės renkamos rankomis, vynas fermentuojamas 10 dienų, o kontaktas su žievelėmis trunka tris savaites. 80 % vyno brandinta prancūziško ąžuolo statinėse, likusi dalis betoninėse talpose, kurios padeda išsaugoti iš dirvožemio išgaunamą vyno vaisišką bei minerališką charakterį.
Intensyvios granito spalvos vynas kvepia nokiomis miško uogomis bei avietėmis, morello vyšniomis, prieskoninėmis žolelėmis. Burnoje juntama tauraus vyno dermė - tankūs ir atkaklūs taninai bei gerai integruota rūgštis, suvaldytas alkoholiškumas.
Patiekti 18-20 °C temperatūros prie marinuotų raudonos mėsos patiekalų, sodrių troškinių su žvėriena ar žuvies tapenados.
So much smoked-bacon character and dusty earthiness make this a striking Cornas, but behind these figures on the stage hangs a curtain of ripe blackberry fruit. Plenty of power and quite a dense tannin base on the palate, but the finish is only moderately dry and this impressive red is already drinkable. Drink now.
Like almost all of Chapoutier's 2019s, the 2019 Cornas les Arênes is more impressive than its 2020 counterpart. Crushed stone, dried herbs, red plums and black cherries appear on the nose, while the full-bodied palate is rich, concentrated and dense. It's an exceptional vintage for this cuvée, finishing long and softly dusty.
The story began with Michel Chapoutier, a unique man with a thirst for knowledge, definitely one of a kind. Michel is openminded and always willing to learn. He seeks to discover and reflect the full potential of his terroirs and let the soils express their true character. That which gives the wines their signature style. This now forms the basis of the M. Chapoutier ethos and our team strives to reveal the very best of what the soils have to offer.