Baltasis sausas
Hand-selected grapes. Destemming and soft crushing. Fermented at 12°C for 20 days with selected yeasts. Aged for 3 months in second - and third - use French oak barrels (with lees). Golden color with green sparkles. The nose is very aromatic with a citric and floral profile, especially white flowers, accompanied by subtle notes that remind of vanilla, which are the result of the time spent in wood. The contact with lees makes the mouth vibrant and with an elegant acidity.
Serve at 10-12 °C with fish and shellfish, white meats, cream-based sauces and Asian food.
Attractive and fresh profile of fruit, from star fruit and green apples to lemon zest and chalk. Bright, with nectarines and green apples on the palate, showing crisp acidity and a nice texture. Clean and pure. Vegan. Drink now. Screw cap.
Daugiau nei 20m. Susana Balbo dirbo įvairiuose pasaulio kraštuose, konsultuodama vietos vynines. 1999m. ji nusprendė įgyvendinti savo svajonę ir įkūrė vyninę „Dominio del Plata“ Mendosos regione. Dar po 10m. išsipildė ir kita jos svajonė – sūnus Jose ir dukra Ana nusprendė prisidėti prie šeimos verslo bei tęsti ilgametes šeimos tradicijas. Susana Balbo – legendinė Argentinos vyno asmenybė, net tris kartus išrinkta organizacijos „Wines of Argentina“ prezidente bei tapusi pirmąja moterimi Argentinoje, baigusi enologijos mokslus. Neretai ji vadinama „Torrontes karaliene“, nes būtent Susana atgaivino šią aromatingą vynuogių veislę, pradėjusi gaminti itin aukštos kokybės Torrontes vyną. „Dominio Del Plata“ daro vaisiškus, subalansuoto skonio, pasaulyje žinomus vynus „Crios“, „BenMarco“, „Susana Balbo Signature“ ir „Nosotros“. http://www.dominiodelplata.com.ar