Baltasis sausas
,,Smaragd” vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų. Derlius renkamas rankomis ir vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje.
Šio vyno aromatai atsiskleidžia per tabako, žolelių, kaulavaisių ir prieskonių natas, jas papildo obuolio ir mango poskonis. Burnoje vynas kompleksiškas suponuoja baltųjų vaisių, subtilios rūgšties natas.
Geriausiai ragauti - 2023-2037 m.
Tiekti 8-10 °C prie vėžiagyvių, midijų, austrių, spagečių su moliuskais, kalakutienos su špinatų koše, naminės paukštienos patiekalų.
The stunning nose of oranges and fresh tarragon pulls you into this succulent but very bright and animating gruner veltliner Samaragd. This has a wonderful vitality and clarity in spite of the richness on the mid-palate. Long, cool finish with delicate herbal notes. Drink or hold.
Many generations of this family have dedicated their lives to growing wine: the first glass bottles were filled with Knoll wine in the 1950s, and the arguably most famous wine label in Austria – the family’s trademark baroque image of Saint Urban – first graced the Knoll wine bottles in 1962. The family cultivates wine on sixteen hectares, and the names of his terraces have become common knowledge among both national and international wine drinkers: the Kellerberg, Loibenberg, Pfaffenberg and especially the Schütt yield the fruit for the famous range of Knoll Riesling and Veltliner, which are all clear, precise, mineral-rich and structured, frequently revealing their full potential after years or even decades.