Baltasis sausas
,,Smaragd” taip vadinama aukščiausios kokybės Wachau baltojo vyno kategorija pasižyminti didžiausiu kompleksiškumu, koncentracija, vynuogių nokumu ir ilgaamžiškumu. Vynai dažniausiai iš stačių šlaitinių, seno granitinio gneiso dirvožemio vynuogynų. Derlius renkamas rankomis ir vynas puikiai bręsta dešimtmečius butelyje.
Gelsvai žalios spalvos, subtilaus pievų žolelių, šviežių apelsinų žievelių, tabako lapų, baltųjų rabarbarų aromatų. Gaivios rūgštis, puikios struktūros, baltųjų vaisių minerališko poskonio.
Rekomenduotinas vartojimas iki 2045 metų.
Tiekti 10 - 12 ° C prie jūros gėrybių, vėžaigyvių, smidrų, riebių baltos žuvies patiekalų, riebesnių mikštųjų sūrių.
All the colors of pepper pour from the glass of this creamy, concentrated, medium- to full-bodied gruner veltliner Smaragd. This rich masterpiece has the freshness and delicacy of the vintage. In the very long finish, a touch of candied pineapple gives it a special kick. And it has only just spread its wide wings and taken to the air. Drink or hold.
Many generations of this family have dedicated their lives to growing wine: the first glass bottles were filled with Knoll wine in the 1950s, and the arguably most famous wine label in Austria – the family’s trademark baroque image of Saint Urban – first graced the Knoll wine bottles in 1962. The family cultivates wine on sixteen hectares, and the names of his terraces have become common knowledge among both national and international wine drinkers: the Kellerberg, Loibenberg, Pfaffenberg and especially the Schütt yield the fruit for the famous range of Knoll Riesling and Veltliner, which are all clear, precise, mineral-rich and structured, frequently revealing their full potential after years or even decades.