Raudonasis sausas
Subalansuotas, geros struktūros, švelnių taninų vynas daromas iš atskiro Le Clos Guillot vynuogyno, augančio viršutinėje pietinio šlaito dalyje. Čia dominuoja kalkakmenio uolienos su paviršiniu molio sluoksniu.
Prisirpusių vynuogių sultys dalimis fermentuojamos cementinės talpose ir ąžuolinėse statinėse. Vėliau vynas 12 mėnesių brandintos naudotose ąžuolo statinėse, papildomai 9 mėn. cementinėse talpose.
Vynas kvepia vyšniomis, slyvomis, trešnėmis, gervuogėmis, saldymedžiu, saldžiuoju tabaku, čili, daržinėmis pupelėmis, paprika.
Patiekti 16-18 °C temperatūros prie mėsos troškinių su daržovėmis ir miško grybais.
Bernard Baudry, son of a winemakers’ family, started his professional life as a vine-tending consultant at the Tours laboratory, where he worked with Jacques Puisais. He had previously studied oenology in Beaune. His 5 years on the job served as an excellent apprenticeship when in 1975 he decided to start his own estate with 2 hectares of vines. His son Matthieu studied in the Mâcon area, then in Bordeaux, and, after a year working in Tasmania and California, joined his father in 2000. Domain now has 32 hectares of vineyards spread across the AOC Chinon, in Cravant les Coteaux and Chinon.The grape is grown primarily 90% Cabernet Franc (90%) plus a small production of Chenin Blanc. The vineyards are located on very varied terroirs of gravel in the plain, limestone clay on coteau and sandy limestones plateaus. This diversity offers us the possibility of applying piecemeal winemaking.