Vilnius

Klaipėda

Gaja

Gaja

Italija Italija

Gaja šeima šiaurės vakarų Italijos Pjemonto regione gyvuoja nuo XVII a. vidurio, o vyną Barbaresko kaimelio apylinkėse gamina nuo 1859 metų. Keturios Gaja šeimos kartos, siekdamos išskirtinės vyno kokybės, vyninę išgarsino ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje. Jau daugiau nei dešimtmetį už vyninės vairo stovi penktoji karta - Angelo Gaja vaikai Gaia, Giovanni ir Rossana.Šiuo metu Pjemonte vyninė gamina tiek klasikines 'Nebbiolo' vynuogės išraiškas barbareskus ir barolus, tiek įdomius ir išskirtinius "Langhe DOC" raudonuosius bei baltuosius iš tarptautinių vynuogių veislių. Šeimai taip pat priklauso du ūkiai Toskanoje: "Ca'Marcanda" Bolgeryje, kur gaminami "supertoskaniečiai", ir "Pieve S. Restituta" Montalčino miestelio apylinkėse, gaminantis "Brunelo di Montalcino" vynus, taip pat ir bendras projektas kartu su Alberto Graci Sicilijoje, Etnos ugnikalnio papėdėje. Gaja šeima tiki, kad tikroji vyno dvasia ir išskirtinė kokybė gimsta vynyogynuose, tad čia pagrindinis darbas ir dėmesys - besikeičiančiame klimate geriau prisitaikiusių klonų paieška, žemas derlingumas, vynuogynų eilėse auginamos kitos kultūros, ne tik praturtinančios dirvą, bet ir padedančios išlaikyti drėgmę, apsaugančios nuo kaitros. Visiems šiems ūkiams būdingi ypač aukšti kokybės standartai - vynuogės yra auginamos tik šeimai priklausančiuose vynuogynuose, vynuogynai prižiūrimi remiantis ekologiškumo bei tvarumo principais, pagrindinį dėmesį skiriant dirvos kokybei bei bioįvairovei.

Champagne Diebolt-Vallois

Champagne Diebolt-Vallois

Viename garsiausių Šampanės kaimelių Cramant Jacques Diebolt ir Nadia Vallois padedami vaikų Arnaud bei Isabelle valdo nedidelius šampano namus Diebolt-Vallois. Didžioji dalis 11 ha šeimai priklausančių vynuogynų turi Grand Cru bei Premier Cru statusą, kuriuose daugiausia auginama Cote des Blancs karalienė Chardonnay vynuogė. Iki 1992 metų beveik nežinomas gamintojas staiga atsidūrė vyno mėgėjų dėmesio centre, kai vienas įtakingiausių Prancūzijos restoranų bei vyno gidų Gault Millau Diebolt-Vallois nominavo metų šampano gamintoju. Nepaisant šlovės ir dėmesio Diebolt-Vallois lieka šeimynine vynine, kurios variklis - itin šilti ir draugiški žmonės, tad „Vyno klubui" tikras malonumas šį puikų gamintoją pristatyti Lietuvos vyno mėgėjams.

Champagne Jacquesson

Champagne Jacquesson

Memmie Jacquesson šampano namus „Jacquesson“ įkūrė 1798 metais. Tai buvo vieni pirmųjų šampano namų ir iki XIX a. vidurio puikavosi tarp pačių garsiausių ir geriausių šio kilnaus gėrimo gamintojų. Tačiau mirus abiems tuometinio savininko sūnums kompanija stipriai sumenko. Broliai Jean-Hervé ir Laurent Chiquet, valdę „Jacquesson“ iki 2022, kuomet šampano namus įsigijo Pinault šeimai priklausanti „Artemis“, grąžino šiems šampano namams šlovę. Būtent jie pradėjo gaminti nevintaginius „Jacquesson“ šampanus, kurių pagrindą sudaro vienerių metų derlius, taip bandydami atskleisti ir perteikti būtent tų metų charakterį. Tai - unikalus ir išskirtinis požiūris į šampano gamybą (nors paskutiniais metais vis daugiau šampano namų bando pasukti šiuo keliu). Įtakingas ir vertinamas žurnalas „La Revue du Vin de France“ „Jacquesson“ šampano namams suteikė 3 žvaigždutes. Tokį aukštą įvertinimą taip pat turi „Egly-Ouriet“, „Bollinger“, „Krug“, „Salon“, „J. Selosse“. www.champagnejacquesson.com

Champagne Legras & Haas

Champagne Legras & Haas

1991 m. įkurtai „Legras & Haas" šampano namams vadovauja brolių trijulė: Rémi, Olivier ir Jérôme Legras. Legras-Haas šeimos šaknys slypi Chouilly - Grand Cru kaime, esančiame šiauriniame Côte des Blancs krašte. Ši vietovė garsėja savo išskirtiniu terroir, tad neatsitiktinai būtent čia Legras-Haas šeima ir augina 18 ha vynuogynų, kuriuose kultyvuoja tik ‘Chardonnay‘ vynuoges. Be Chouilly, jų vynuogynai driekiasi ir kituose išskirtiniuose regionuose, pavyzdžiui, Les Riceys ir Vitry-le-François. Atidumas ir kruopštumas tiek vynuogynuose, tiek vyninėje lemia, kad „Legras & Haas" šampanai puikiai bręsta - su laiku, skoniai keičiasi, atsiranda kompleksiškesni, daugiau niuansų turintys aromatai, kuriuos puikiai atsveria išraiškingas minerališkumas. Legras ir Laikui bėgant skonis vystosi, išryškėja prinokusių vaisių aromatai ir kompleksiškumas.