Raudonasis sausas
Drąsus ir gilus, šiltas ir harmoningas svečias iš Pietų Afrikos mūsų lentynose. Senų vynmedžių (amžius 32-67 metai), kurie auga granito dirvožemyje vynas žavi atvirais džiovintų slyvų, gervuogių, vyšnių uogienės, saldymedžio, dūmų kvapais. Sulčių fermentacija vykdyta atvirose betoninėse talpose nuolat palaikant 28°C temperatūrą. Vynas 18 mėn. brandintas ąžuolo statinėse (80% naujose, 20% antro naudojimo). Pilno kūno, švelnių taninų, puikaus balanso, vidutiniškos rūgšties, ilgo poskonio.
Brandinimo potencialas 10-15 metų.
Likutinis cukraus kiekis- 2,9g/l.
Tiekti 16-18°C prie aštraus avienos troškinio, jautienos šonkauliukų ragu, braškių su juoduoju šokoladu.
Kanonkop Winery is often referred to as South Africa’s Priemier Grand Cru Classe winery. The family winery, which has been handed down from generation to generation for more than 40 years, owns 100 hectares of vineyards on the slopes of Mount Simonsberg, where more than 50 years old Pinotage vines can be found. Here the productions are some of the best red wines in all of South Africa. Wine production is based on old traditions: most of the vineyards are not artificially irrigated, the wine is fermented in shallow wide concrete tanks and then matured in French oak barrels; and everything is done on the same farm.