Putojantis
2018 m. Blanc de Blancs vintage puikiai iliustruoja išskirtinę šios šeimos vyninės, įsikūrusios prestižinėje Côte des blancs vietovėje, vyndarystės patirtį. Šiam derliui buvo palankūs idealūs orai, kurie leido Chardonnay, iš kurio išskirtinai gaminamas šis vynas, pasiekti tobulą brandą.
Todėl šis Blanc de blancs yra kruopščiai atrinktų Cuis, Épernay, Chouilly ir jaunų Cramant vynuogynų derliaus rezultatas.
Elegantiškas ir harmoningas skonis, gaivi rūgštis subalansuoja prinokusių vaisių ir gėlių aromatus. Visuma pereina į subtilias duonos skrebučio ir medaus natas, kurias suteikė ilgas brandinimas su mielėmis. Nedidelis 3-5 g/l dozažas pabrėžia vyno tyrumą ir rafinuotumą.
The Diebolt family has lived in Cramant village since the end of the 19th century, and the Vallois family has been cultivating vines in Cuis since the 15th Century. Until 1992, the almost unknown producer suddenly came to the forefront of wine lovers when Gault Millau, one of France’s most influential restaurants and wine guides, named Diebolt – Vallois Champagne of the Year. Most of the 11-hectare vineyards in the family have Grand Cru and Premier Cru statuses, whose chalky soil makes the perfect home for chardonnay vines. Today, Jacques Diebolt and Nadia Vallois are helped by their children, Isabelle and Arnauld, who are taking an ever increasingly active part in the running of the estate.