Putojantis
Selection from a large palette of different crus, using exclusively the initial juice of the grapes. Fermentation in temperature controlled stainless stell vats. The blending incorporates a small quantity of red wine from Champagne. The wines are stabilised using cold temperature and lightly filtered, before being bottled and aged for approximately 3 years.
Serve at 8-10 °C with white meats and desserts containing little sugar, such as red fruit gratin, but also ideal as an aperitif
Broad, firm and mouthwatering, with a fine bead adding a sense of finesse and a rich hint of roasted nut accenting notes of white raspberry, pineapple, toast, gumdrop and smoky mineral.
„Louis Barthélémy“ šampano namus 1923 metais įkūrė iš Rusijos į Eperney persikėlusi princesė Baudry. Tada jie gavo „Baudry Lebrun & Cie“ vardą. Vėliau šampano namus įsigijo viena seniausių miestelio šeimų Lombardai. Tačiau 2002 metais jų šeimininku tapo Ronos slėnyje žinoma Chancel šeima, valdžiusi „Château Val Joanis“ ūkį. Naujieji šeimininkai turi tikslą šampano namams sugrąžinti buvusią šlovę. Tačiau jos nuspręsta siekti su nauju vardu – „Louis Barthélémy“. Laikydamasis tradicijų ir diegdamas naujoves Jeanas Barthelemy Chancelis kuria šampaną, kurio stilius yra stebėtinai šiuolaikiškas, netgi įžūlus ir unikalus. Jo šampanai – tai puikus intensyvumo ir šviežumo balansas. Tačiau tai sukurti nebuvo paprasta. Mat, ilgą laiką Šampanės vynuogių augintojai neparduodavo naujokui žaliavos, kurios jis norėdavo. Šampaniečiai tokie: neįsileidžia į uždarą ratą, net jei esi garsus vyndarys prancūzas, bet iš gretimo regiono. Tačiau 10 metų pastangų nepraėjo be rezultato: Jeanas pagaliau pasirašė sutartis su keleto puikių vynuogynų savininkais. „Kaip skulptorius iš kieto akmens stengiasi iškalti subtilių formų skulptūrą, taip Chancel šeima visą energiją ir širdį atiduoda kurdama unikalius ir išskirtinius šampanus“,- apie „Louis Barthélémy“ rašo vyno vertintojai. „Louis Barthélémy 2002“ įtakingo žurnalo „Wine spectator“ buvo įvertintas net 95 balais! http://louis-barthelemy.com/