Putojantis sausas
2016 m. derliui būdingi ryškūs orų svyravimai: pavasaris buvo vėsus, drėgnas ir palyginti vėlyvas, o vasara – šilta ir sausa, su rugpjūčio pabaigoje užklupusia karščio banga. Derliaus nuėmimo metu vyravo sausi ir saulėti orai, kurie labai prisidėjo prie ‘Pinot Noir’ ir ‘Chardonnay’ vynuogių nokimo.
Šis šampanas, kurio 33 % fermentuojamas ąžuolo statinėse ir 5 % vyksta malolaktinė fermentacija, brandinamas rūsiuose 4 metus, o po išpilstymo dar bent 6 mėnesius paliekamas subręsti. Jo žvilganti auksinė spalva ir itin smulkūs, tolygiai kylantys burbuliukai sukuria elegancijos įspūdį. Aromate dominuoja vyšnių, raudonųjų serbentų ir lazdyno riešutų natos, papildytos subtiliais skrudintų tonų niuansais. Kompleksiškumą praturtina kreidos ir kalkakmenio užuominos. Burnoje šampanas atskleidžia savo kremišką tekstūrą. Čia galima jausti prinokusių nektarinų, minerališkumo ir subtilaus sūrumo natas, o taip pat ir pikantiškus prieskoniško ąžuolo akcentus.
Dozažas: 7 g/l.
Tiekti 8-10 °C su austrėmis, jūros gėrybėmis, Benedikto kiaušiniais ar griliuje kepta žuvimi.
Complex nose of restrained strawberries and lemon zest, with macerated flowers and shortbread. Full body and plenty of concentration, with pinprick mousse, long and chewy, integrated acidity and amazing length. Pinot noir and chardonnay. Drink or hold.
The Champagne house Louis Roederer is associated with the legendary Cristal prestige cuvee, created in 1876 especially for Tsar Alexander II of Russia. But even without this Champagne, Louis Roederer has an impeccable reputation. To this day, the company remains in the hands of the family and is run by the seventh generation of Frederic Rouzaud, grandson of Camille Roederer, one of the most famous women of Champagne. Today, Louis Roederer produces two thirds of its Champagnes exclusively from grapes grown in its own vineyards. With 240 hectares of vineyards, most of which are in grand cru areas, even their basic Louis Roederer Brut Premier Champagne has an aristocratic elegance. Even in bad years, the Champagnes of the vintage year are surprisingly stylish, complex and long-lasting.