Putojantis sausas
This is one of the rare white Champagnes made from 100% 'Pinot Noir' grapes grown in the Aÿ Grand Cru: Cheuzelles, Longchamp, Pierre Robert, Pruche, Chauffour. The vines are over 50 years old.
"Noces de Craie' translates poetically as 'The Wedding of Craie'.
A round, creamy champagne, enlivened by the acidity of orange peel, fine, spicy bubbles and minerality. A Champagne with aromas of creamy pears, star anise, lime blossom, almonds and honeycomb in the glass. The fruitiness and acidity of the champagne are enormous. It is a deep and mouth-filling champagne of exceptional richness.
After malolactic fermentation, the champagne has been stored with yeast for 36+ months.
5 g/l dosage.
Serve at 6-8 °C as an aperitif, with seafood, fish, soft cheese plate.
A round and creamy Champagne enlivened by orange peel acidity, a fine, zesty bead and a tang of salinity, this offers a pretty, well-meshed mix of creamed pear, star anise, lime blossoms, blanched almond and honeycomb. Disgorged March 2021. Drink now through 2029. 75 cases imported.
Disgorged in January 2021, Hébrart's 2016 Extra-Brut Blanc de Noirs Grand Cru Noces de Craie wafts from the glass with expressive aromas of stone fruits, green mango, confit citrus and buttery pastry. Medium to full-bodied, rich and fleshy, it's a vibrant but gourmand wine with a generous, enveloping profile and a fine, pillowy mousse that's true to its Aÿ origins. This is a gastronomic Champagne that would go well with food.
Jean-Paul Hébrart iš savo tėvo Marco 1997 m. perėmė Marc Hébrart šampano namų valdymą.Ūkis įsikūręs Vallée de la Marne Šampanės regiono subregione. Jeano Paulo tėvas gamina šampaną Marc Hébrart vardu nuo 1964 m. Hébrart šeima ūkininkauja 14 hektarų vynmedžių 65-ose skirtingose vietose 6 kaimuose: 1er cru vynuogynuose Mareuil-sur-Aÿ, Avenay, Val d'Or ir Bisseuil bei Grand Cru kaimuose Aÿ, Chouilly ir Oiry Côte des Blancs. „Spécial Club Champagne“ yra aukščiausia klasifikacijos pakopa, kurią gali pasiekti šampano augintojai. Klubo įsipareigojimas kokybei yra griežtas ir reikalaujantis daug pastangų, nes alinantis daugiasluoksnis tikrinimo procesas prasideda kiekvienais metais vasario pradžioje. Marc Hébrart yra Club Trésors de Champagne arba "Spécial Club" narys nuo 1985 m. Hébrart šampanai yra intelektualiai patrauklūs, sotūs ir dosnūs, tačiau nėra sunkūs. Apskritai visas asortimentas yra nuolat aukštos kokybės ir pasižymi puikiu kainos ir kokybės santykiu.