Putojantis sausas
Tai putojantis vynas, pasižymintis gyvybingumu ir elegancija. Solange yra Bourgeois šeimos močiutės vardas. Vynas daromas tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu. Vynas su mielių nuosėdomis laikytas 10 mėn.: dalis nerūdijančio metalo talpose, kita senose ąžuolo statinėse. Vykdant antrąją fermentaciją vynas laikytas su mielėmis 18 mėn. Vyne minerališka baltųjų vaisių šerdis persipina su citrusų natomis. Lengvas spaudimas nesuteikia vynui spalvos, bet išlaiko visus pikantiškus, žemiškus, skrudintus skonius, kurių tikitės iš šios puikios raudonųjų vynuogių veislės.
Tiekti 6-8 °C temperatūros prie austrių, jūros gėrybių arba aperityvui.
"Solange is the name of the Bourgeois family’s Grand mother…..there’s a mineral core to this wine with white fleshed fruits and a fine leesy core with a citrus edge. Lime and citrus, a touch of elderflower and white spice, delicious, fresh, dry and lengthy. The mousse is elegant, the acidity bold, a wine that will match oysters perfectly. Medium+ length.
Nestled under the southern foothills of Marlborough’s Wairau Valley, Clos Henri is the wine estate meticulously established and organically run by the famous Sancerre wine growing family of Henri Bourgeois. Uniting 10 generations of winegrowing know-how from the Bourgeois family, Clos Henri crafts textural and elegant wines, capturing the intense Marlborough character with the aim to reveal the identity of the Clos Henri terroir and a true sense of place in the wines. From the three different soil types of the estate, partially comprised of a clay hill slope, the family uses the best of French and New World winegrowing techniques to capture the essence of Marlborough’s intense character and reveal the identity and depth of the Clos Henri terroir.