Baltasis sausas
Chavignol miestelyje, kalvų ir keterų dirvožemyje dominuoja molio ir kalkakmenio uolienos. Šioje zonoje esančiuose vynuogynuose sirpsta uogos pasižyminčios vaisiškumu, baltųjų gėlių ir citrusinių vaisių aromatais.
Siekiant išlaikyti elegantišką aromatų paletę, vynuogių sultys fermentuojamos nerūdijančio plieno statinėse. Prieš išpilstant į butelius vynas dar 5 mėnesius brandintas su mielių nuosėdomis.
Blyškios citrusinės spalvos vynas pasižymi elegantišku ir tuo pačiu intensyviu aromatu, kuriame juntami citrinos, mango, šviežiai pjautos žolės, agrastų lapų kvapai. Burnoje - sausas, gaivios rūgšties, vidutinio svarumo, gan intensyvaus skonio ir ilgo mineralinio poskonio vynas.
Patiekti 10-12 °C temperatūros prie įvairių žuvies patiekalų, jūros gėrybių, šparagų, ožkos, feta sūrių.
Situated in the village of Chavignol Domaine Henri Bourgeois is one of the larger private Sancerre domaines and have vineyards on some the the best sites in the appellation. The domaine is run today by the 10th generation of the family in the shape of General Manager - Arnaud Bourgeois, Viticulturist - Lionel Bourgeois and Winemaker - Jean-Christophe Bourgeois. They make several cuvées and are keen to emphasise the different characteristics of the various vineyards used even though the grape variety remains the same. Possibly to emphasise their passion for Sauvignon Blanc they also establised the well regarded Clos Henri Vineyard in that grape's more recent heartland, Marlborough in New Zealand.