Baltasis sausas
Vynas „Pure“ (grynas) atspindi Sancerre apeliacijos stilių. Išraiškingų ir intensyvių laimo, obuolių ir titnago aromatų. Vynas švelnus, apvalus. Geras gaivumo ir ilgai išliekančios rūgšties balansas atskleidžiančia malonų vyno minerališkumą.
Patiekti 10-12 °C temperatūros prie kepto omaro, plekšnės grietinėlės padaže, ožkos sūriu farširuotų paprikų, smidrų, jūros gėrybių, šviežio/ brandinto ožkos pieno sūrio (Crotin).
Situated in the village of Chavignol Domaine Henri Bourgeois is one of the larger private Sancerre domaines and have vineyards on some the the best sites in the appellation. The domaine is run today by the 10th generation of the family in the shape of General Manager - Arnaud Bourgeois, Viticulturist - Lionel Bourgeois and Winemaker - Jean-Christophe Bourgeois. They make several cuvées and are keen to emphasise the different characteristics of the various vineyards used even though the grape variety remains the same. Possibly to emphasise their passion for Sauvignon Blanc they also establised the well regarded Clos Henri Vineyard in that grape's more recent heartland, Marlborough in New Zealand.