Vilnius

Klaipėda

Konjakas

1–1616

Konjakas ('Cognac') yra aukštos kokybės prancūziškas brendis, gaminamas saugomos kilmės Konjako regione, pietvakarių Prancūzijoje. Konjakas gaminamas iš specifinių baltųjų vynuogių veislių, daugiausiai (beveik 90 %) - 'Ugni Blanc'. Konjako gamyboje, kuri yra griežtai reglamentuojama, vynuogių sultys fermentuojamos ir du kartus distiliuojamos variniuose puoduose (alembikuose).

Šis distiliatas brandinamas ąžuolo statinėse (Limuzino, Tronsė arba Aljė) ne mažiau nei 2 metus. Pagal brandinimo laikotarpį konjakai žymimi 'VS' (mažiausiai 2 metų), 'VSOP' (mažiausiai 4 metų), 'XO' (mažiausiai 10 metų) ir 'XXO' (mažiausiai 14 metų). Brandinimo metu konjakas įgauna savo skonio ir aromatų profilį – vanilės, riešutų, vaisių ir prieskonių natas. Tuomet vyksta maišymo procesas ('mariage'), kurio metu pagal konkrečių namų stilių maišomi skirtingo amžiaus ir vynuogių augimviečių konjakai. Gėrimo stiprumas gali būti mažinamas distiliuotu vandeniu, įmaišoma cukraus ar karamelės, kad skonis būtų kompleksiškas ir atitinkantis tų namų stilių. 

Filtruoti
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje