1–87 iš 87
Armanjakas ('Armangnac') tai iš baltųjų vynuogių (dažniausiai – 'Baco', 'Colombard', 'Folle Blanche' ir 'Ugni Blanc') pagamintas prancūziškas brendis, gaminamas su saugoma kilmės nuoroda Armanjako regione, pietvakarių Prancūzijoje. Dažnai maišomas su konjaku - armanjakas yra vienas seniausių prancūziškų distiliatų, gaminamas naudojant kolonos formos distiliavimo aparatą ir distiliuojant tik vieną kartą nenutrūkstamai. Po distiliacijos armanjakas brandinamas Monlezano, Limuzino ar Tronsė ąžuolo statinėse, taip įgaudamas savo ryškų, kompleksišką skonį ir aromatą, kuris bręsdamas kinta nuo šviežių vaisiškų iki prieskoniškų natų. Armanjakas, kitaip nei konjakas, labai dažnai išleidžiamas konkrečių metų.