1–13 iš 13
Meskalis yra tradicinis Meksikos alkoholinis gėrimas, gaminamas iš agavos. Tradiciškai meskalis gaminamas pietų Meksikos regionuose, įskaitant Oachaką, Durango ir Guerrero. Meskalis, kaip ir tekila, yra distiliuotas gėrimas, tačiau skiriasi jo gamybos procesas. Meskalis, kitaip nei tekila, gali būti gaminamas iš įvairių agavos rūšių (pvz. Espadin, Tobala), kurių branduoliai (vadinamos piñas) prieš distiliuojant yra kepamos požeminiuose krosnyse. Taip šis gėrimas įgauna dūmišką ir žemišką skonio profilį. Meskaliui būdingi ir žolelių, prieskonių, gėlių aromatai, kurie atsiranda dėl skirtingų agavos rūšių arba regiono. Brandinimo metu meskalis gali įgauti ir medienos aromatų. Pagal brandą meskalis skirstomas į joven ('Blanco') – nebrandintas, iš karto po distiliacijos išpilstytas; 'Reposado' – brandintas medinėse statinėse nuo 2 iki 12 mėnesių arba añejo – brandintas ilgiau nei metus. Meskalis yra ne tik Meksikos kultūros dalis, bet populiarus pasaulyje alkoholinis gėrimas, vis dažniau naudojamas ir kokteilių gamyboje.