1–16 iš 16
Oranžinis vynas – unikalus ir išskirtinis pasirinkimas, puikiai tinkantis prie egzotiškų patiekalų bei įvairių sūrių, žuvies ir jūros gėrybių. Šis vynas gaminamas iš baltųjų vynuogių, tačiau naudojant raudonojo vyno gamybos metodus – vynuogių sultys ilgai fermentuojamos su odelėmis, todėl vynui suteikiama sodri oranžinė spalva, ryškesni taninai bei kompleksiškesnis skonis.
Oranžinis vynas dažnai brandinamas molinėse amforose ar ąžuolo statinėse, kurios praturtina jo skonį papildomais aromatais ir tekstūra. Dažniausiai naudojamos vynuogių veislės: ‘Rkatsiteli’, ‘Chardonnay’, ‘Sauvignon Blanc’, ‘Pinot Gris’, ‘Muscat’, ‘Mtsvane‘ ir kt.
Skaityti daugiauOranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis sausas
Oranžinis vynas – unikalus ir išskirtinis pasirinkimas, puikiai tinkantis prie egzotiškų patiekalų bei įvairių sūrių, žuvies ir jūros gėrybių. Šis vynas gaminamas iš baltųjų vynuogių, tačiau naudojant raudonojo vyno gamybos metodus – vynuogių sultys ilgai fermentuojamos su odelėmis, todėl vynui suteikiama sodri oranžinė spalva, ryškesni taninai bei kompleksiškesnis skonis.
Oranžinis vynas dažnai brandinamas molinėse amforose ar ąžuolo statinėse, kurios praturtina jo skonį papildomais aromatais ir tekstūra. Dažniausiai naudojamos vynuogių veislės: ‘Rkatsiteli’, ‘Chardonnay’, ‘Sauvignon Blanc’, ‘Pinot Gris’, ‘Muscat’ ir kt.
Oranžinio vyno stilius formuoja vynuogių veislė, klimato sąlygos, dirvožemis ir vyndarystės metodai. Šis vynas gali būti tiek sausas ir taniniškas, tiek švelnus ir vaisiškas. Jis vertinamas dėl savo natūralumo bei unikalumo.
Mūsų parduotuvėse galite rasti oranžinio vyno iš žymiausių pasaulio vyndarių: Gravner, Magula, Wimmer Czerny, Cortem, Biologist, Meinklang, Domaine Ampelhus, Tchotiashvili gaminamų Gruzijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Ukrainoje, Austrijoje ir kitose šalyse.
Patiekiamas atvėsintas iki 10-14 laipsnių Celsijaus.