1–10 iš 10
Sakė (sake) - tradicinis Japonijos gėrimas, gaminamas fermentuojant koji pelėsiu paveiktus ryžius.
Jei norite sužinoti daugiau apie skirtingus sakės tipus bei gamybos ypatumus, siūlome paskaityti mūsų eksperto Petro Jarašūno apžvalgą bei mūsų partnerių „Vyno žurnalo“ straipsnį sakės tema.
O žemiau dalinamės sakės skonių skale ir kaip joje išsidėsto mūsų asortimento produktai.
Siekiant apibūdinti sakės skonį, vienas iš pagrindinių rodiklių, kuriuos vartoja sakės gamintojai ir pardavėjai, yra sakės skonių skalė (sake value meter, arba, japoniškai, nihonshudo), nusakanti sakės skonį sausumo - saldumo kontinuume. Įvertis „0“ nusako, jog tokia sakė turėtų atrodyti nei sausa, nei saldi - neutrali, kaip vanduo. Kuo žemiau nulio įvertis - tuo sakė yra saldesnė, kuo daugiau virš nulio - tuo sausesnė.
Šis įvertis, kombinacijoje su sakės rūgšties kiekiu, leidžiančiu pozicionuoti sakę lengvumo - turtingumo skalėje, padeda visas sakes kategorizuoti į keturias skirtingų stilių grupes:
- sausa ir turtinga;
- sausa ir lengva;
- saldi ir lengva;
- saldi ir turtinga;
Schemoje galite matyti, kuriems stiliams galime priskirti mūsų asortimento sakes.