Vilnius

Klaipėda

Tekila

1–77

Tekila tai tradicinis Meksikos spiritinis gėrimas, gaminamas distiliuojant fermentuotas agavos sultis. Tekila gaminama tik iš mėlynųjų agavų (Agave Tequilana) branduolių, auginamų specifiniuose Meksikos regionuose ('Jalisco', 'Michoacán', 'Nayarit' ir 'Guanajuato'). Tekilos gamybos procese mėlynųjų agavų branduoliai (piñas) kepami orkaitėse arba autoklavose, pagamintos sultys fermentuojamos, o fermentuotas skystis distiliuojamas du kartus – vario arba plieniniuose distiliatoriuose. Tekila gali būti brandinama ąžuolinėse statinėsė, tekilos rūšys: 'blanco' – nebrandinama arba brandinama ypatingai trumpai (ryškaus, aštraus, juntamo agavos vaisių skonio); 'reposado' – brandinama ąžuolinėse statinėse nuo 2 iki 12 mėnesių (įgauna švelnesnius medienos, vanilės aromatus); 'añejo' -brandinama ąžuolinėse statinėse nuo 1 iki 3 metų (atsiranda kompleksiškumo, karamelės, šokolado ir prieskonių natos); 'extra añejo' - brandinama ilgiau nei 3 metus; 'cristalino' - brandinta ilgą laiką, tačiau filtruojama, kad būtų skaidri, tačiau išlaikytų elegantiškus, prieskoniškus aromatus. Tekila geriama ir gryna, tačiau yra ypatingai populiari įvairiuose kokteiliuose (pvz. 'Margarita', 'Paloma', 'Sangrita', 'Kruvinoji Meri'). 

Filtruoti
96
24
36
48
Visi
Pavadinimas A-Z
Pavadinimas Z-A
Pigiausia viršuje
Brangiausia viršuje